Zmagovalna lovorika pripadla Robertu Vrečer

Tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo, že deveti po vrsti, je v knežjem mestu združil skoraj 2000 gorskih kolesarjev in drugih rekreativcev.

Tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo, že deveti po vrsti, je v knežjem mestu združil skoraj 2000 gorskih kolesarjev in drugih rekreativcev. Na sedemkilometrskem vzponu se je pomerilo kar 550 kolesarjev, ki so se potegovali za nagradni fond v skupni vrednosti 1600 evrov. Absolutni zmagovalec je bil Robert Vrečer s časom 16 minut in 34 sekund.

Kolesarska množica se je na gorski vzpon na 650 metrih nadmorske višine podala ob 10. uri izpred Planeta Tuš in nadaljevala do Zagrada, kjer se je pričel uradni start z merjenjem časa. Več kot 550 kolesarjev se je pomerilo v hitrem gorskem vzpenjanju, najhitrejši tempo pa je uspel držati Robert Vrečer, klub Radenska KD Finančna INFO točka in tako z rezultatom 16 minut in 34 sekund postal tudi absolutni zmagovalec tekmovanja. Za njim je v cilj prekolesaril Gregor Gazvoda, klub Perutnina Ptuj s časom 17 minut in 25 sekund, tretje mesto med top kolesarji današnjega dne pa je zasedel Mitja Mahorič, klub Perutnina Ptuj s časom 17 minut in 28 sekund. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Tanja Žakelj, klub MKB Hidria s časom 20 minut 57 sekund, druga je bila Lucija Ankon, klub Ganeska team s časom 21 minut in 23 sekund, tretja pa Polona Bagatelj, klub MKB Hidria s časom 25 minut in 15 sekund. Najbolje uvrščeni tako med moško kot žensko konkurenco so prejeli denarne nagrade v skupni vrednosti 1600 evrov. Najboljši so bili nagrajeni s 400 evri, drugi najhitrejši z 250 evri, tretje uvrščeni pa so prejeli 150 evrov. Z medaljami in praktičnimi nagradami pa je organizator nagradil tudi zmagovalce v posameznih kategorijah, skupno kar devetih. Med obiskovalce je organizator z žrebom podelil 1 gorsko kolo.

Po razglasitvi rezultatov pa se je športno vzdušje prelevilo v zabavo drugačne vrste. Ob okusni pogostitvi so za veselje poskrbeli člani skupine Turbo Angels ter ekipa Radia Celje in Novega Tednika, ki so zabavali skoraj 2000 obiskovalcev. Tušev vzpon na Celjsko kočo je tako v devetih letih prerasel v pravo tradicionalno športno-rekreativno prireditev, ki vsako poletje združi več sto kolesarjev in drugih športnih navdušencev.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.