Zmagovalna lovorika pripadla Robertu Vrečer

Tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo, že deveti po vrsti, je v knežjem mestu združil skoraj 2000 gorskih kolesarjev in drugih rekreativcev.

Zmagovalna lovorika pripadla Robertu VrečerTradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo, že deveti po vrsti, je v knežjem mestu združil skoraj 2000 gorskih kolesarjev in drugih rekreativcev. Na sedemkilometrskem vzponu se je pomerilo kar 550 kolesarjev, ki so se potegovali za nagradni fond v skupni vrednosti 1600 evrov. Absolutni zmagovalec je bil Robert Vrečer s časom 16 minut in 34 sekund.

Kolesarska množica se je na gorski vzpon na 650 metrih nadmorske višine podala ob 10. uri izpred Planeta Tuš in nadaljevala do Zagrada, kjer se je pričel uradni start z merjenjem časa. Več kot 550 kolesarjev se je pomerilo v hitrem gorskem vzpenjanju, najhitrejši tempo pa je uspel držati Robert Vrečer, klub Radenska KD Finančna INFO točka in tako z rezultatom 16 minut in 34 sekund postal tudi absolutni zmagovalec tekmovanja. Za njim je v cilj prekolesaril Gregor Gazvoda, klub Perutnina Ptuj s časom 17 minut in 25 sekund, tretje mesto med top kolesarji današnjega dne pa je zasedel Mitja Mahorič, klub Perutnina Ptuj s časom 17 minut in 28 sekund. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Tanja Žakelj, klub MKB Hidria s časom 20 minut 57 sekund, druga je bila Lucija Ankon, klub Ganeska team s časom 21 minut in 23 sekund, tretja pa Polona Bagatelj, klub MKB Hidria s časom 25 minut in 15 sekund. Najbolje uvrščeni tako med moško kot žensko konkurenco so prejeli denarne nagrade v skupni vrednosti 1600 evrov. Najboljši so bili nagrajeni s 400 evri, drugi najhitrejši z 250 evri, tretje uvrščeni pa so prejeli 150 evrov. Z medaljami in praktičnimi nagradami pa je organizator nagradil tudi zmagovalce v posameznih kategorijah, skupno kar devetih. Med obiskovalce je organizator z žrebom podelil 1 gorsko kolo.

Po razglasitvi rezultatov pa se je športno vzdušje prelevilo v zabavo drugačne vrste. Ob okusni pogostitvi so za veselje poskrbeli člani skupine Turbo Angels ter ekipa Radia Celje in Novega Tednika, ki so zabavali skoraj 2000 obiskovalcev. Tušev vzpon na Celjsko kočo je tako v devetih letih prerasel v pravo tradicionalno športno-rekreativno prireditev, ki vsako poletje združi več sto kolesarjev in drugih športnih navdušencev.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.