Zgodil se je najbarvitejši tek tega poletja z eksplozijo zabave

  • 20

Množica več kot 4.000 profesionalnih in rekreativnih tekačev, ki prisegajo na gibanje skozi zabavo, je z dobro voljo na zadnji šolski dan pregnala dežne oblake in v prestolnico priklicala sonce. Ljubljanski Tivoli je zažarel v meglici barvnega prahu in s ključnim sporočilom Tuševega teka barv »Živi zdravo skozi zabavo« povezal vse generacije. Tekačem so se pridružili številni znani Slovenci in Slovenke, pisanega športnega dogodka pa so se udeležili tudi športniki invalidi.

Dnevno dogajanje je dodatno pobarval glasbeni program, ki so ga otvorili razposajeni fantje skupine GADI, občinstvo pa so povsem razvneli priljubljeni TABU-jevci. Glasbeno vročico so z elektronskimi ritmi stopnjevali do vrhunca Mike Vale, duo Vanillaz in zvezda večera – legendarni nizozemski DJ R3HAB.

Tušev tek barv je izpolnil dano obljubo ter v prestolnici skozi gibanje in zabavo povezal številne generacije. Med 5 km dolgo traso je udeležence čakalo 5 barvnih postaj z neškodljivimi organskimi barvami HOLI, ki jih v Indiji uporabljajo za različna praznovanja. Na dogodku je bila na prvem mestu prav zabava, saj je tek potekal brez merjenja časa. Zmagovalci so bili tako vsi udeleženci, ki so bili nagrajeni z vrhunskim DJ spektaklom, ki je z več kot 8.000 glavo množico odmeval še dolgo v noč.

Teka so se udeležili številni znani Slovenci, med drugim tudi tekačici Špela Grošelj in Špela Močnik.

»Gibanje, zabava, druženje – to so stvari, v katerih lahko uživamo vsi. Prav zato smo se Tuševemu teku barv pridružili tudi športniki invalidi, saj za dobro voljo ni ovir. Danes smo si prav vsi zaslužili kolajno, nenazadnje pa tudi pošteno zabavo.« je sta ob prihodu v cilj poudarila David Razboršek in Anka Vesel, pobudnika akcije Zavrtimo Slovenijo, v okviru katere letos širijo sporočilo o pomenu gibanja med invalidi. Pri tem jih so jih podprli v Tušu, saj so del sredstev namenili nakupu ročnega kolesa za izposojo na Inštitutu RS za rehabilitacijo Soča. S tem želijo motivirati invalide in jim prek motivacijskih kampov omogočiti kakovostne začetke aktivnega športnega življenja.

Barvni prah dvigovali tudi priljubljeni glasbeniki

Pozno popoldansko dogajanje sta zaznamovali dve priljubljeni slovenski skupini – Gadi in Tabu. Dnevnemu dogajanju je sledil najbolj barvit DJ spektakel tega poletja. Za množico željno zabave je najprej poskrbel prepoznavni domači DJ in producent Mike Vale, takoj za njim pa je oder prevzel slovensko-hrvaški duo Vanillaz. Vrhunec večera je predstavljal težko pričakovani R3hab, ime, ki se uvršča na lestvico TOP 100 svetovnih DJ-ev. Svetovno znan nizozemski DJ in producent, ki je zaslovel tudi s priznanimi remixi avtorjev, kot so Lady Gaga, Madonna, LMFAO, Jennifer Lopez, Pitbull, David Guetta in drugi, je vročico nad plesiščem stopnjeval vse do zgodnjih jutranjih ur. Po dogajanju se je R3hab zahvalil občinstvu, ki ga podpira in spodbuja k nadaljnjemu ustvarjanju v svetu elektronske glasbe.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več