Že ta četrtek že v Planetih Tuš Kraljev govor, film z 12 nominacijami za oskarja

V Planete Tuš prihaja ta četrtek zgodovinska drama Kraljev govor, ki je prejela kar 12 nominacij za oskarja. Ob tem prihajajo na filmska platna še musical Burleska z Cher in Christino Aguilero v glavnih vlogah ter 3D komična pustolovščina Gulliverjeva potovanja. Gledalce je ta vikend najbolj pritegnila novost preteklega tedna, Disneyeva mojstrovina Zlatolaska.

V Planete Tuš prihaja ta četrtek zgodovinska drama Kraljev govor, ki je prejela kar 12 nominacij za oskarja. Ob tem prihajajo na filmska platna še musical Burleska z Cher in Christino Aguilero v glavnih vlogah ter 3D komična pustolovščina Gulliverjeva potovanja. Gledalce je ta vikend najbolj pritegnila novost preteklega tedna, Disneyeva mojstrovina Zlatolaska. Ta vikend pa jih bo zagotovo pritegnilo zimsko dogajanje na Bowlingih – koncert House&Trumpet v Mariboru in skupine Mambo Kings v Celju ter nastop enega najboljših hrvaških DJ-ev Koste Radmana v Kopru in Kranju. Že naslednji petek pa se v Planetih Tuš obeta izjemno zanimiv dogodek – največja razstava dinozavrov in fosilov, ki bo v Planetih Tuš Kranj in Celje na ogled od 11. do 22. februarja, v Planetih Tuš Koper in Maribor pa od 24. februarja do 13. marca.
Zgodovinska drama Kraljev govor je film, ki je prejel kar 12 nominacij za oskarja, Colin Firth pa zlati globus za vlogo kralja Jurija VI. Film je posnet po resnični zgodbi. Po smrti njegovega očeta, kralja Jurija V, in škandalozni abdikaciji njegovega brata, kralja Edvarda VIII, je Bertie, ki se že celo življenje spopada z govorno napako, okronan za angleškega kralja Jurija VI. Da bi se znebil jecljanja in bil v času vojne sposoben nagovoriti ljudstvo, se na predlog žene Elizabete, bodoče kraljice mati, obrne na ekscentričnega terapevta Lionela Loguea. Film bo v Planetih Tuš Celje, Maribor in Koper na ogled od tega četrtka, 3. februarja, v Planetu Tuš Kranj od 17. februarja in v Planetu Tuš Novo mesto od 24. februarja. V Planetih Tuš Maribor, Kranj in Koper pa bo od tega tedna na ogled psihološki triler Črni labod, ki je prejel pet nominacij za oskarja.
Filmska novost tega tedna je tudi film Burleska, romantična drama v preobleki mjuzikla. V njej ambiciozna Ali (Christina Aguilera) zapusti zakotni rojstni kraj in sledi svojim sanjam v Los Angeles, kjer sprva sprejme delo natakarice v razvpitem salonu legendarne zvezde Tess (Cher). Z vztrajnostjo, talentom za ples in izjemnim glasom Ali naposled dobi priložnost tudi na odru in očara občinstvo, a hitra slava ima visoko ceno, saj želijo številni izkoristiti njeno naivnost. Komična pustolovščina Gulliverjeva potovanja 3D pa je sodobna družinska komedija v 3D, ki se ponovno loti klasične pripovedi, v kateri je Jack Black (Kung Fu Panda in Šola rocka) Lemuel Gulliver, skromni uradnik v vložišču newyorškega časopisa. S prevaro si pridobi nalogo, napisati članek o Bermudskem trikotniku, a pot ga odnese v neodkrito deželo Lilliput.
V okviru filmskega gledališča si lahko ljubitelji neodvisne filmske produkcije ta četrtek v Planetu Tuš Kranj ogledajo nemško komedijo Kuhinja z dušo. Dinamična komedija o brezupno neorganiziranem šefu restavracije in drugih prismuknjenih ekscentrikih utripa v ritmu sodobne večkulturne Nemčije. Film režiserja Fatiha Akina je v Benetkah 2009 prejel posebno nagrado žirije.

Mrzlo januarsko vreme je ta konec tedna v Planete Tuš privabilo 14.346 gledalcev. Na prvo mesto se je zavihtela novost preteklega tedna animirana družinska komedija Zlatolaska, ki si jo je ogledalo 4.907 gledalcev. Komedija Dilema, prav tako novost preteklega tedna, je z 2.847 gledalci osvojila drugo mesto lestvice. Na tretje pa se je uvrstil triler Turist. Sinhronizirana animirana 3D družinska komedija Samova pustolovščina: Skrivni prehod je s prvega mesta zdrsnila na četrto, na peto mesto pa se je uvrstil akcijski kriminalni triler Zeleni sršen.

Bowlingi Planetov Tuš bodo ta vikend utripali v ritmu raznolikih glasbenih stilov. V Celju bodo v petek za odlično zabavo poskrbeli člani skupine Mambo Kings, v soboto pa bo plesišče bowlinga utripalo ob plesnih ritmih, za katere bo poskrbel DJ Mr. Andy. V štajerski prestolnici bodo v petek za nepozaben melos Balkana poskrbeli Bojan Ristić Brass Band & Joe2shine v House & trumpet večeru. Melos Balkana bodo prepletli z elektronsko glasbo in pričarali glasbeno mešanico, ki v zadnjih mesecih osvaja plesne podije Evrope. V soboto bo klubski večer v mariborskem Planetu utripal ob ritmih house glasbe. Papaya Winter edition bo v petek v Kranju in v soboto v Kopru gostil enega najboljših hrvaških DJ-ev Kosto Radmana, ki bo poskrbel za nepozabno mešanico house in electro glasbe. Preostanek vikenda pa bo na primorskem in gorenjskem v znamenju klubskih zabav.

Sobotno dopoldne bo v Planetu Tuš Celje in Maribor posebno tudi za najmlajše. V štajerski prestolnici si bodo lahko ogledali plesno-glasbeno predstavo Pravljična zmešnjava, kjer bodo srečali Ostržka, Rdečo kapico in Piko Nogavičko. V Planetu Tuš Celje pa bo za odlično zabavo poskrbela čarobna predstava – hitri prsti, manjkajoči predmeti in veliko smeha – na obisku bo čarodej Roman Frelih.

Že naslednji teden se v Planetih Tuš obeta izjemno zanimiv dogodek – največja razstava dinozavrov in fosilov, ki bo v Planetih Tuš Kranj in Celje na ogled od 11. do 22. februarja, v Planetih Tuš Koper in Maribor pa od 24. februarja do 13. marca. Na ogled bo 20 prazgodovinskih dinozavrov, ki so najmodernejša verzija animiranih živali, so gibljivi in spuščajo zvoke ter oponašajo gibe prazgodovinskih živali. Najdaljši med njimi bo meril kar 9, najstrašnejši pa 5 metrov.

< Nazaj

Ostale novice