Že 8. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

V okviru Tuševega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo ta teden na Debelem rtiču otroci iz Murske Sobote, Lendave in Gornje Radgone. Na tedenskem letovanju na Debelem rtiču se bo tudi letos zvrstilo 500 otrok iz socialno ogroženih družin, v osmih letih projekta pa se bo število otrok povzpelo že na 4100.

Za varnost, dobro počutje in animacijo otrok skrbijo usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci. Otroci se tako med drugim zabavajo z ustvarjanjem zanimivih pričesk, ustvarjajo v likovnih delavnicah in delavnicah, ki so jih poimenovali “indijansko ali afriško popoldne”. Vsaka skupina z ladjico obišče Koper, ukvarjajo se z raznovrstnimi športnimi aktivnostmi, otroke pa obiščejo tudi policisti, ki jih poučijo o varnosti v prometu. Ob večerih se družijo ob zabavah z glasbo in plesom, obišče jih gledališka skupina ali čarovnik, vzgojitelji pa jim pripravijo tudi nočno kopanje.

V projekt Pričarajmo nasmeh so vključeni šolarji od prvega do devetega razreda osnove šole, izbere pa jih RKS v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. Letos je 500 otrok iz vse Slovenije razdeljenih v šest skupin. Prva skupina je z letovanjem začela 25. junija, zadnja pa bo na letovanju od 21. do 28. avgusta. Ta teden letujejo na Debelem rtiču otroci iz Murske Sobote, Lendave in Gornje Radgone. Konec poletja se bo skupno število otrok, ki so v osmih letih skupaj s Tušem letovali na Debelem rtiču, povzpelo že na 4100.

Projekt Pričarajmo nasmeh je odgovor na stiske otrok iz socialno ogroženih družin in v Tušu z njim nadaljujejo navkljub in prav zaradi zaostrenih gospodarskih razmer. Družin v finančni in socialni stiski je namreč v Sloveniji vsako leto več. Že lani je bilo prošenj za letovanje v projektu Pričarajmo nasmeh bistveno več kot leta poprej, letos pa se je številka povečala še za skoraj 25 odstotkov.

Vzgojiteljica Ana ter otroci iz Kočevja, Ribnice, Ljubljane, Postojne in Kopra so napisali in uglasbili svojo himno.

Šola se končala je
in na morje smo prišli,
da bi skupaj plavali
in se zabavali.

Vsi smo skupaj
in počitnice so tu,
imamo se super
in vriskamo juhu.

Tukaj super se imamo,
plešemo, pojemo in se igramo.
Pomagali so nam vsi
Tuševi prijatelji.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.