Že 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

Revščina in socialna stiska vse pogosteje na rob družbe odrivata že najmlajše. Tušev projekt Pričarajmo nasmeh je zasnovan kot odgovor na stiske otrok iz socialno ogroženih družin.

Revščina in socialna stiska vse pogosteje na rob družbe odrivata že najmlajše. Tušev projekt Pričarajmo nasmeh je zasnovan kot odgovor na stiske otrok iz socialno ogroženih družin. Družin v stiski je namreč v Sloveniji vsako leto več, eden od pokazateljev pa je tudi bistveno povečano število prošenj za udeležbo otrok na letovanju.

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh smo v Tušu tudi letos 500 otrokom iz socialno ogroženih družin v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (RKS) in dobavitelji omogočili teden nepozabnih počitnic na morju. Osnovnošolci iz vse Slovenije, ki bi sicer poletje preživeli doma na vročih betonskih igriščih, bodo tako teden dni na Debelem rtiču uživali, se igrali, izobraževali, ustvarjali in doživeli veliko novega.

Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki 24 ur na dan skrbijo za varnost in dobro počutje otrok, so že pripravili različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave in večerne zabave. Pripravljen program ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Najmlajšim in mladostnikom želimo v Tušu pomagati pri premagovanju omejitev, ki jim jih nalaga družba, jim dati nova znanja in jim povedati, da v stiski niso sami ter jim tako dati novo moč in samozavest za smelejši korak v odraščanje. Generalni direktor Tuš Holdinga Aleksander Svetelšek je na današnji novinarski konferenci povedal: »Naša želja je, da otroci ne glede na to, od kod prihajajo, vedo, da imajo možnost izbire in sposobnost, uresničiti svoje sanje.«

V okviru projekta Pričarajmo nasmeh se bo od junija do avgusta na Debelem rtiču zvrstilo pet skupin otrok iz vse Slovenije. Skupno število letujočih otrok se bo v sedmih letih povzpelo že na 3600. Prva skupina sedemdesetih otrok iz Pirana, Izole, Kopra, Idrije, Tolmina, Nove Gorice, Ajdovščine in Sežane je z letovanjem začela 29. junija. Preostale skupine se bodo zvrstile do konca avgusta.

Predsednik Rdečega križa Slovenije Franc Košir je na novinarski konferenci izpostavil vedno bolj perečo socialno problematiko: ˝Letos smo v primerjavi s preteklimi leti prejeli bistveno več prošenj za letovanje otrok na Debelem rtiču. Razmere so iz meseca v mesec bolj zaskrbljujoče, saj se število brezposelnih in družin s prihodki pod mejo revščine vztrajno veča.˝

Otroke, ki v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. V Tušu jim v okviru projekta zagotovimo polni penzion, malice in napitke, namestitev, dejavnosti in izlete, spremstvo vzgojiteljev in zdravstveno oskrbo ter prevoz na in z letovanja.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.