Zaokrožili že šesto leto dobrodelne akcije Pričarajmo nasmeh

Danes se je na Debelem rtiču zaključila že tradicionalna Tuševa dobrodelna akcija Pričarajmo nasmeh …

Zaokrožili že šesto leto dobrodelne akcije Pričarajmo nasmeh Danes se je na Debelem rtiču zaključila že tradicionalna Tuševa dobrodelna akcija Pričarajmo nasmeh, v okviru katere je od junija do konca avgusta letos letovalo natanko 500 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin. Otroci iz Koroške, Savinjske in Primorske se vračajo domov, čeprav si želijo, da se te čudovite počitnice še ne bi končale.

Razigran teden ob morju bo danes zaključilo natanko sto otrok iz Idrije, Tolmina, Nove Gorice, Ajdovščine, Sežane, Radelj ob Dravi, Dravograda, Raven na Koroškem, Slovenj Gradca, Velenja, Mozirja in Ilirske Bistrice, že v ponedeljek pa se bodo polni prijetnih spominov znova vrnili v šolske klopi. V slabih dveh mesecih se je v okviru dobrodelne akcije v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču zvrstilo pet skupin osnovnošolk in osnovnošolcev iz kar 55 slovenskih občin.

Pester program letovanja je tudi letos združil otroke v igri, športnih aktivnostih, ustvarjalnih delavnicah, izletih, veselemu druženju in nepozabnih dogodivščinah. Nekateri med njimi so naredili svoje prve plavalne zamahe, se seznanili z osnovami potapljanja, uživali v panoramski vožnji z balonom na vroči zrak, se preizkusili v likovnih in plesnih delavnicah, ustvarjali ‘Najbolj nore frizure’, se zabavali ob pravljičnih uricah in gledaliških predstavah ter preplesali marsikateri poletni večer.

»Imeli smo se odlično! Plavali smo, plesali, imeli razne igre in zabave, veliko novega pa smo izvedeli tudi o ribolovu in morskih živalih«, so vse povprek hiteli razlagati veseli Tuški. Poleg lepih spominov in novih izkušenj pa bodo otroci zagotovo odnesli domov tudi veliko dobrih prijateljstev.

Z raznovrstnim naborom aktivnosti, ki jih vsako leto zagotovimo za otroke iz socialno ogroženih družin, želimo razširjati otroška obzorja in vzpodbuditi najmlajše, da aktivno in z zaupanjem uresničujejo svoje sanje. Mlade je tudi letos izbral Rdeči križ v sodelovanju s Centri za socialno delo in drugimi službami na osnovnih šolah. V šestih letih je z našo pomočjo nepozabne počitnice ob morju preživelo skupno že 3100 otrok, ki jim zaradi domačih socialnih razmer sicer ne bi bile dosegljive.

Pričarajmo nasmeh je eden naših največjih dobrodelnih projektov, za katerega smo letos namenili več kot 110.000 evrov. Za dolgoletno podporo pa so se nam nedavno zahvalili tudi predstavniki Rdečega križa, ko so v začetku tedna na poti donatorjev v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču dodali novo spominsko zvezdo.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več