Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

S prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh.

Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmehS prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. V njej je 68 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Brežic, Krškega in Sevnice. Skupno število letujočih otrok pa se je s to skupino otrok v sedmih letih povzpelo že na 3600.

V okviru projekta Pričarajmo nasmeh se je od junija do avgusta na Debelem rtiču letos zvrstilo 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letovali so v petih skupinah. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki so 24 ur na dan skrbeli za njihovo varnost in dobro počutje, so zanje pripravljali različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave in večerne zabave.

Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti. Anja Marjetič, vodja odnosov z javnostmi Tuš Holdinga, je izpostavila: ˝Otrokom želimo z letovanjem ne le pričarati lep teden stran od vsakodnevne realnosti, ampak jim s pestrim programom dejavnosti dati nova znanja ter jim povedati, da imajo možnost izbire in različne sposobnosti, da uresničijo svoje sanje.˝

Revščina in socialna stiska vse pogosteje na rob družbe odrivata že otroke, socialna problematika pa je iz meseca v mesec bolj pereča. Na Rdečem križu Slovenije so namreč v primerjavi s preteklimi leti prejeli bistveno več prošenj za letovanje otrok na Debelem rtiču. Tušev projekt Pričarajmo nasmeh pa je zasnovan kot odgovor na te stiske.

KAJ VAM JE BILO NA LETOVANJU NAJBOLJ VŠEČ?

»Najbolj mi je všeč bazen in plavanje in ker je z mano prišel tudi moj brat. Všeč mi je bila tudi vzgojiteljica.« -Žan

»Najbolj mi je všeč, ko gremo na bazen in imamo tako prijazno učiteljico. Spoznal sem tudi dosti prijateljev.« -Kristjan

»Najbolj mi je bilo všeč veslanje s kajakom.« -Marko

»Najlepši na Debelem rtiču je bil ples.« -Leo

Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

Otroci na Debelem rtiču pišejo in rišejo za Rtiški časopis.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.