Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

S prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh.

230S prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. V njej je 68 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Brežic, Krškega in Sevnice. Skupno število letujočih otrok pa se je s to skupino otrok v sedmih letih povzpelo že na 3600.

V okviru projekta Pričarajmo nasmeh se je od junija do avgusta na Debelem rtiču letos zvrstilo 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letovali so v petih skupinah. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki so 24 ur na dan skrbeli za njihovo varnost in dobro počutje, so zanje pripravljali različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave in večerne zabave.

Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti. Anja Marjetič, vodja odnosov z javnostmi Tuš Holdinga, je izpostavila: ˝Otrokom želimo z letovanjem ne le pričarati lep teden stran od vsakodnevne realnosti, ampak jim s pestrim programom dejavnosti dati nova znanja ter jim povedati, da imajo možnost izbire in različne sposobnosti, da uresničijo svoje sanje.˝

Revščina in socialna stiska vse pogosteje na rob družbe odrivata že otroke, socialna problematika pa je iz meseca v mesec bolj pereča. Na Rdečem križu Slovenije so namreč v primerjavi s preteklimi leti prejeli bistveno več prošenj za letovanje otrok na Debelem rtiču. Tušev projekt Pričarajmo nasmeh pa je zasnovan kot odgovor na te stiske.

KAJ VAM JE BILO NA LETOVANJU NAJBOLJ VŠEČ?

»Najbolj mi je všeč bazen in plavanje in ker je z mano prišel tudi moj brat. Všeč mi je bila tudi vzgojiteljica.« -Žan

»Najbolj mi je všeč, ko gremo na bazen in imamo tako prijazno učiteljico. Spoznal sem tudi dosti prijateljev.« -Kristjan

»Najbolj mi je bilo všeč veslanje s kajakom.« -Marko

»Najlepši na Debelem rtiču je bil ples.« -Leo

231

Otroci na Debelem rtiču pišejo in rišejo za Rtiški časopis.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.