Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

S prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh.

Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh S prihodom na Debeli rtič so se morske počitnice včeraj začele za zadnjo letošnjo skupino otrok v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. V njej je 68 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Brežic, Krškega in Sevnice. Skupno število letujočih otrok pa se je s to skupino otrok v sedmih letih povzpelo že na 3600.

V okviru projekta Pričarajmo nasmeh se je od junija do avgusta na Debelem rtiču letos zvrstilo 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letovali so v petih skupinah. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki so 24 ur na dan skrbeli za njihovo varnost in dobro počutje, so zanje pripravljali različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave in večerne zabave.

Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti. Anja Marjetič, vodja odnosov z javnostmi Tuš Holdinga, je izpostavila: ˝Otrokom želimo z letovanjem ne le pričarati lep teden stran od vsakodnevne realnosti, ampak jim s pestrim programom dejavnosti dati nova znanja ter jim povedati, da imajo možnost izbire in različne sposobnosti, da uresničijo svoje sanje.˝

Revščina in socialna stiska vse pogosteje na rob družbe odrivata že otroke, socialna problematika pa je iz meseca v mesec bolj pereča. Na Rdečem križu Slovenije so namreč v primerjavi s preteklimi leti prejeli bistveno več prošenj za letovanje otrok na Debelem rtiču. Tušev projekt Pričarajmo nasmeh pa je zasnovan kot odgovor na te stiske.

KAJ VAM JE BILO NA LETOVANJU NAJBOLJ VŠEČ?

»Najbolj mi je všeč bazen in plavanje in ker je z mano prišel tudi moj brat. Všeč mi je bila tudi vzgojiteljica.« -Žan

»Najbolj mi je všeč, ko gremo na bazen in imamo tako prijazno učiteljico. Spoznal sem tudi dosti prijateljev.« -Kristjan

»Najbolj mi je bilo všeč veslanje s kajakom.« -Marko

»Najlepši na Debelem rtiču je bil ples.« -Leo

Zaključuje se 7. leto Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

Otroci na Debelem rtiču pišejo in rišejo za Rtiški časopis.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več