Zaključeno 8. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

V Tušu so tudi letos na tedensko letovanje na Debeli rtič odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Tradicionalna akcija Pričarajmo nasmeh je tako zakorakala v svoje osmo leto, v njenem okviru pa je letovalo skupaj že 4100 osnovnošolcev.Za izvedbo letošnjega letovanja so v Tušu namenili več kot 112.000 evrov.

Minuli vikend je z letovanjem na Debelem rtiču zaključila še zadnja skupina otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Jesenic, Radovljice, Tržiča, Kranja, Škofje Loke, Pirana in Izole. S tem se je zaključilo osmo leto projekta Pričarajmo nasmeh, ene največjih družbeno odgovornih akcij v Sloveniji, za izvedbo katere so v Tušu samo letos namenili več kot 112.000 evrov.

Vodja projekta Anja Marjetič s Tuša verjame, da bodo naslednje leto s projektom nadaljevali in na letovanje ponovno odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. V Tušu želijo otrokom, ki letujejo na Debelem rtiču, pomagati pri premagovanju omejitev, ki jim jih nalaga družba, jim dati nova znanja in jim povedati, da v stiski niso sami. Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, s ciljem spodbujanja samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Šolarje od prvega do devetega razreda osnovne šole, ki v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki 24 ur na dan skrbijo zanje, pa otrokom pripravijo zanimiv program dejavnosti. Med drugim otroci ustvarjajo v likovnih delavnicah, vsaka skupina z ladjico obišče Koper, ukvarjajo se z raznovrstnimi športnimi aktivnostmi, otroke obiščejo gledališka skupina ali čarovnik ter policisti, ki jih poučijo o varnosti v prometu. Ob večerih se družijo ob zabavah z glasbo in plesom ali pa se odpravijo na nočno kopanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.