Zaključeno 8. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

V Tušu so tudi letos na tedensko letovanje na Debeli rtič odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Tradicionalna akcija Pričarajmo nasmeh je tako zakorakala v svoje osmo leto, v njenem okviru pa je letovalo skupaj že 4100 osnovnošolcev.Za izvedbo letošnjega letovanja so v Tušu namenili več kot 112.000 evrov.

Minuli vikend je z letovanjem na Debelem rtiču zaključila še zadnja skupina otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Jesenic, Radovljice, Tržiča, Kranja, Škofje Loke, Pirana in Izole. S tem se je zaključilo osmo leto projekta Pričarajmo nasmeh, ene največjih družbeno odgovornih akcij v Sloveniji, za izvedbo katere so v Tušu samo letos namenili več kot 112.000 evrov.

Vodja projekta Anja Marjetič s Tuša verjame, da bodo naslednje leto s projektom nadaljevali in na letovanje ponovno odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. V Tušu želijo otrokom, ki letujejo na Debelem rtiču, pomagati pri premagovanju omejitev, ki jim jih nalaga družba, jim dati nova znanja in jim povedati, da v stiski niso sami. Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, s ciljem spodbujanja samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Šolarje od prvega do devetega razreda osnovne šole, ki v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki 24 ur na dan skrbijo zanje, pa otrokom pripravijo zanimiv program dejavnosti. Med drugim otroci ustvarjajo v likovnih delavnicah, vsaka skupina z ladjico obišče Koper, ukvarjajo se z raznovrstnimi športnimi aktivnostmi, otroke obiščejo gledališka skupina ali čarovnik ter policisti, ki jih poučijo o varnosti v prometu. Ob večerih se družijo ob zabavah z glasbo in plesom ali pa se odpravijo na nočno kopanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.