Zaključeno 8. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

V Tušu so tudi letos na tedensko letovanje na Debeli rtič odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Tradicionalna akcija Pričarajmo nasmeh je tako zakorakala v svoje osmo leto, v njenem okviru pa je letovalo skupaj že 4100 osnovnošolcev.Za izvedbo letošnjega letovanja so v Tušu namenili več kot 112.000 evrov.

Minuli vikend je z letovanjem na Debelem rtiču zaključila še zadnja skupina otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Jesenic, Radovljice, Tržiča, Kranja, Škofje Loke, Pirana in Izole. S tem se je zaključilo osmo leto projekta Pričarajmo nasmeh, ene največjih družbeno odgovornih akcij v Sloveniji, za izvedbo katere so v Tušu samo letos namenili več kot 112.000 evrov.

Vodja projekta Anja Marjetič s Tuša verjame, da bodo naslednje leto s projektom nadaljevali in na letovanje ponovno odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. V Tušu želijo otrokom, ki letujejo na Debelem rtiču, pomagati pri premagovanju omejitev, ki jim jih nalaga družba, jim dati nova znanja in jim povedati, da v stiski niso sami. Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, s ciljem spodbujanja samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Šolarje od prvega do devetega razreda osnovne šole, ki v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki 24 ur na dan skrbijo zanje, pa otrokom pripravijo zanimiv program dejavnosti. Med drugim otroci ustvarjajo v likovnih delavnicah, vsaka skupina z ladjico obišče Koper, ukvarjajo se z raznovrstnimi športnimi aktivnostmi, otroke obiščejo gledališka skupina ali čarovnik ter policisti, ki jih poučijo o varnosti v prometu. Ob večerih se družijo ob zabavah z glasbo in plesom ali pa se odpravijo na nočno kopanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več