Zaključeno 8. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh

V Tušu so tudi letos na tedensko letovanje na Debeli rtič odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Tradicionalna akcija Pričarajmo nasmeh je tako zakorakala v svoje osmo leto, v njenem okviru pa je letovalo skupaj že 4100 osnovnošolcev.Za izvedbo letošnjega letovanja so v Tušu namenili več kot 112.000 evrov.

Minuli vikend je z letovanjem na Debelem rtiču zaključila še zadnja skupina otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Jesenic, Radovljice, Tržiča, Kranja, Škofje Loke, Pirana in Izole. S tem se je zaključilo osmo leto projekta Pričarajmo nasmeh, ene največjih družbeno odgovornih akcij v Sloveniji, za izvedbo katere so v Tušu samo letos namenili več kot 112.000 evrov.

Vodja projekta Anja Marjetič s Tuša verjame, da bodo naslednje leto s projektom nadaljevali in na letovanje ponovno odpeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin. V Tušu želijo otrokom, ki letujejo na Debelem rtiču, pomagati pri premagovanju omejitev, ki jim jih nalaga družba, jim dati nova znanja in jim povedati, da v stiski niso sami. Pripravljen program namreč ni namenjen le zabavi, ampak tudi pedagoškemu delu z otroki, s ciljem spodbujanja samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Šolarje od prvega do devetega razreda osnovne šole, ki v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in strokovnimi službami na osnovnih šolah. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci, ki 24 ur na dan skrbijo zanje, pa otrokom pripravijo zanimiv program dejavnosti. Med drugim otroci ustvarjajo v likovnih delavnicah, vsaka skupina z ladjico obišče Koper, ukvarjajo se z raznovrstnimi športnimi aktivnostmi, otroke obiščejo gledališka skupina ali čarovnik ter policisti, ki jih poučijo o varnosti v prometu. Ob večerih se družijo ob zabavah z glasbo in plesom ali pa se odpravijo na nočno kopanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več