Zaključek dobrodelne akcija ‘Tolar na tolar … kolo’

Danes se je z obdaritvijo desetih otrok z gibalnimi težavami zaključila dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝, ki je v trgovinah Tuš potekala od začetka julija pa vse do konca lanskega leta.

Danes se je z obdaritvijo desetih otrok z gibalnimi težavami zaključila dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝, ki je v trgovinah Tuš potekala od začetka julija pa vse do konca lanskega leta.

Na današnjem slavnostnem dogodku, ki je potekal na Inštitutu RS za rehabilitacijo v Ljubljani, smo izbranim otrokom z gibalnimi motnjami podarili deset terapevtskih koles, ki jih ti otroci nujno potrebujejo za svoj fizični razvoj, rehabilitacijo ter večjo možnost vključitve v družbo svojih vrstnikov.

Aleksander Svetelšek, naš direktor, je ob obdaritvi otrok povedal: ˝Otroci so naša prihodnost in pomagati njim ter jim omogočiti kvalitetnejši jutri je bistvo dobrodelnosti družbe Engrotuš. S terapevtskimi kolesi smo jim omogočili lepšo in svetlejšo prihodnost. Videti upanje in veselje v njihovih očeh in očeh njihovih staršev pa je nekaj najlepšega, kar lahko v družbi Engrotuš dobimo v zahvalo. ˝

»ARC-Kranj, d.o.o. kot zastopnik blagovnih znamk Zewa, Libresse, Aquafresh, Sensodyne, Ambi Pur, Natreen, BIC in drugih, ki izboljšujejo kakovost življenja, bo tudi v prihodnosti v sodelovanju s svojimi poslovnimi partnerji aktivno deloval na humanitarnem področju. S tem uresničujemo svojo družbeno odgovornost ter neizpolnjene želje, ki narišejo nasmeh in prinesejo nepozabne trenutke,« je povedal generalni direktor podjetja ARC-Kranj, d.o.o. Mitja Kolman.

Sredstva za nakup terapevtskih koles so se zbirala pri nakupih proizvodov blagovnih znamk Libresse in Zewa v trgovinah, franšizah in drogerijah TUŠ. Naša družba in podjetje ARC-Kranj smo se v sodelovanju z Inštitutom RS za rehabilitacijo v Ljubljani za takšen način zbiranja sredstev odločili zato, ker je bilo do nedavnega takšno prilagojeno kolo za otroke z gibalnimi motnjami krito iz sredstev zdravstvenega zavarovanja in tako brezplačno. Po novih določilih pa lahko kolo dobijo le otroci do 15. leta, v kolikor uporabljajo tudi invalidski voziček. Večina ostalih otrok, ki bi kolo vseeno potrebovala, pa si ga po novem modelu zaradi visoke cene ne more privoščiti. Posebej izdelana kolesa s pomožnimi kolesci in tricikli so zaradi potrebnih prilagoditev namreč precej dražja od navadnih.

Ta pripomoček otrokom z gibalnimi težavami pomaga razvijati pravilne gibalne vzorce in krepiti mišice. Pogosto pa jim kolo omogoča edini način samostojnega gibanja izven zaprtih prostorov, nadomešča jim hojo in jih vsaj do neke mere izenači z zdravimi vrstniki. Otrokom z gibalnimi motnjami pa kolesa ne omogočajo le boljšega telesnega, ampak preko olajšanega gibanja med vrstniki tudi boljši socialni razvoj in seveda lepšo, svetlejšo in bolj nasmejano prihodnost.

Fotografija: Aleksander Svetelšek, direktor družbe Engrotuš d.o.o., in Mitja Kolman, generalni direktor podjetja ARC-Kranj, d.o.o. podarjata terapevtsko kolo.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.