Zaključek 30 milijonov tolarjev vrednega projekta Tušev bistri kotiček

Letošnje zadnje predaje Tuševih bistrih kotičkov Osrednji knjižnici Celje se je udeležila tudi ministrica za kulturo, Andreja Rihter

Zaključek 30 milijonov tolarjev vrednega projekta Tušev bistri kotiček V Osrednji knjižnici Celje je 2 junija potekala predaja še zadnjih »Tuševih bistrih kotičkov«, s čimer smo za letos končali s serijo donacij v okviru dolgoročno zasnovanega humanitarnega projekta. Knjižnični oddelek za otroke, poimenovan »Knjižnica pri Mišku Knjižku«, je zdaj bogatejši za prijetno urejena delovna kotička, ki obiskovalcem omogočata uporabo računalnika, tiskanje, fotokopiranje, skeniranje dokumentov ter prost pristop do interneta. Celjska knjižnica je tako že 15. slovenska knjižnica, ki je prejela po dva sodobna računalniška kotička, v vrednosti po 500.000,00 tolarjev. Vrednost celotnega projekta znaša kar 30 milijonov tolarjev, sredstva pa smo črpali iz novo ustanovljenega Tuševega dobrodelnega sklada. Vanj se je stekal denar – 10 tolarski prispevki – od vsakega februarskega nakupa v katerikoli trgovini Tuš v Sloveniji, ki je znašal nad 1000,00 tolarjev. Z zbranimi sredstvi smo pričeli v mesecu marcu s prvimi donacijami in jih nadaljevali v aprilu in maju. Zaključnega dogodka so se v Celju udeležili tudi ostali predstavniki »obdarjenih« knjižnic, osrednja gostja srečanja pa je bila ministrica za kulturo, Andreja Rihter, ki se je zahvalila naši družbi in projekt pozdravila z velikim navdušenjem.

Naša družba velik del svojih donatorskih sredstev, s takšnimi in drugačnimi humanitarnimi akcijami ter projekti, tudi sicer namenja predvsem otrokom, katerim želimo pomagati oziroma jim omogočiti čim boljši dostop do znanja, zabave ter kakovostnega preživljanja prostega časa. Samo v letošnjem letu smo, ob realizaciji projekta »Tušev bistri kotiček«, donirali pol milijona tolarjev Javnemu zavodu Veternica v Slovenj Gradcu, podružnični enoti Osnovne šole Koroških jeklarjev v Kotljah smo za obnovo šolskega igrišča namenili 100.000,00 tolarjev, Splošni bolnišnici Celje pa smo s 700.000,00 tolarji pomagali pri nakupu ultrazvočnega aparata za novorojenčke.

Zaključek 30 milijonov tolarjev vrednega projekta Tušev bistri kotiček Ustrezno nameščene kotičke, pripravljene za takojšnjo uporabo, so prejele: Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matična knjižnica v Litiji, Občinska knjižnica Jesenice, Splošna knjižnica Antona Tomaža Linharta v Radovljici, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v Kopru, Knjižnica Logatec, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Kotlje, dve enoti Mariborske knjižnice; Pionirska knjižnica Nova vas in Knjižnica Pobrežje, Knjižnica Brežice, Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu in njena enota, Knjižnica Franceta Prešerna v Šentjerneju, Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Mozirje ter nazadnje obdarjena, Osrednja knjižnica Celje.

Direktor naše družbe, Aleksander Svetelšek, je ob zaključku akcije povedal: > »>Tuševi bistri kotički« so namenjeni predvsem otrokom. Z njimi jim želimo omogočiti boljši dostop do znanja, interneta in zabave ter tako vzpodbuditi razvoj njihovih sposobnosti. V ta projekt smo resnično vložili veliko naše energije, pa tudi sredstev, zato upamo, da nam je v izbrane knjižnične oddelke uspelo namestiti prijetne in koristne delovne prostore katere bodo obiskovalci z veseljem uporabljali.«

Dodatne informacije:
Leonida PEVEC
tel.: 03 424 11 32
leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.

  • 52

    Tudi letos bomo skupaj s partnerji v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh 500 otrokom omogočili brezplačno enotedensko letovanje v Zdravilišču RKS Debeli rtič. V 21 letih bomo tako s počitnicami na morju razveselili že nekaj več kot 10.500 otrok. Za njihovo dobro počutje in razvedrilo skrbijo vzgojitelji, ki jih spremljajo … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka PECIVO QUADRONE VARIEGATO (EAN: 8015854142501, uporabno najmanj do 21. 9. 2023, 02. 11. 2023, 23. 11. 2023,) zaradi kemične neskladnosti – prisotnosti nedovoljenega pesticida. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.