Začetek gradnje Planeta Tuš v Domžalah možen že v prvi polovici leta 2006

Vodje svetniških skupin so se v ponedeljek seznanili z osnutkom zasnove in načrtom za izgradnjo Planeta Tuš v Domžalah ter dali soglasje za nadaljevanje postopkov sprejemanja prostorskega akta.

Vodje svetniških skupin so se v ponedeljek seznanili z osnutkom zasnove in načrtom za izgradnjo Planeta Tuš v Domžalah ter dali soglasje za nadaljevanje postopkov sprejemanja prostorskega akta. Občina Domžale ocenjuje, da bodo prostorski akti, na podlagi katerih bomo lahko pričeli s postopki za izgradnjo Planeta Tuš, sprejeti v roku šestih mesecev.

Na ponedeljkovi seji so naši predstavniki predstavili načrt novega Planeta Tuš, ki bo imel več kot 16.000 m2 uporabnih površin. Z njim bomo vsebinsko in funkcionalno obogatili ter posodobili sedanji objekt veleblagovnice Vele in prostor, kjer je danes neurejeno peščeno parkirišče. Z razgrnitvijo načrta v Galeriji Domžale pa želimo projekt predstaviti tudi prebivalcem Domžal in okoliških krajev.

»Z novim Planetom Tuš bomo v Domžalah našim obiskovalcem poleg ugodnih nakupov omogočimo tudi celovito preživljanje prostega časa, sprostitev in zabavo. Za celotni Planet Tuš smo rezervirali nekaj več kot 4 milijarde tolarjev investicijskega potenciala, gradnja pa bo končana predvidoma sredi leta 2007,« je na novinarski konferenci povedal Aleksander Svetelšek, direktor našega podjetja.

V okrilju novega centra bo supermarket z več kot 3000 m2 neto prodajnih površin. Trgovsko ponudbo bodo dopolnjevali multikino, bowling, biljard klub, otroško igrišče, gostinska ponudba ter bogata paleta najemniških lokalov. Za udoben dostop do objekta in hkrati za omilitev težav s parkiranjem v centru Domžal projekt predvideva tudi izgradnjo parkirne hiše in podzemnega parkirišča, ki bosta skupaj ponudila kar 1000 parkirnih mest.

V Planetu so predvidene štiri kinodvorane. Največja med njimi naj bi imela 400 sedežev, ena od njih pa bo lahko gostila tudi različne prireditve in dogodke, saj bo v njej tudi oder. Vse dvorane bodo opremljene z najsodobnejšo tehniko na področju slike in zvoka. S posebno tehnologijo, induktivno zanko, pa bodo oglede predstav olajšali tudi osebam s slušnimi aparati. Planet v Domžalah bo ponudil tudi moderno bowling dvorano z 10 elektronsko opremljenimi stezami ter tako tudi Domžalam in okolici ponudil igro, ki je mnogo več kot le rekreacija. Bowling je zabava in druženje za celotno družino, zato bodo pri izgradnji posebno pozornost namenili najmlajšim, ki bodo lahko igrali na posebnih, njim namenjenih stezah. Ponudbo zabave bo v Planetu Tuš dopolnjeval tudi biljard.

Del trgovskih potencialov bo namenjen tudi najemnikom posameznih lokalov, ki bodo popestrili trgovsko in gostinsko ponudbo ter vsebine dopolnili z drugimi storitvami, ki dopolnjujejo koncept delovanja Planetov Tuš. V sklopu objekta bomo uredili tudi pokrito zeleno tržnico, z otroškim kotičkom Oslarija pa bomo posebno pozornost namenili najmlajšim. Planet Tuš bo dogajanje v Domžalah popestril tudi z raznovrstnimi dogodki, ki se bodo celo leto odvijali v njegovih prostorih.

Novi objekt bo v Domžalah s pestro paleto dejavnosti odprl tudi veliko novih delovnih mest. Po naših ocenah bo namreč z otvoritvijo Planeta Tuš v Domžalah dobilo delo kar 200 ljudi.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.