Za pol leta pleničk Pampers podarili družini iz Raven na Koroškem

V družbi Engrotuš smo danes v okviru akcije >>Tuševi dvojčki in trojčki<< obdarili prvo družino. Darilni paket s skoraj 2.000 pleničkami Pampers sta v imenu dveh malih fantkov sprejela mamica Helena in očka Samo z Raven na Koroškem.

Za pol leta pleničk Pampers podarili družini iz Raven na Koroškem V družbi Engrotuš smo danes v okviru akcije »Tuševi dvojčki in trojčki« obdarili prvo družino. Darilni paket s skoraj 2.000 pleničkami Pampers sta v imenu dveh malih fantkov sprejela mamica Helena in očka Samo z Raven na Koroškem. V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec sta namreč pred slabima dvema mesecema na svet privekala Teodor in Tomaž. Njun osemletni brat Marcel si je zelo želel bratca, dobil pa je kar dva.

Družine smo v Tušu izbrali s pomočjo vseh štirinajstih slovenskih porodnišnic in sicer iz: Celja, Izole, Jesenic, Kranja, Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Novega mesta, Postojne, Ptuja, Brežic, Šempetra, Slovenj Gradca in Trbovelj. Iz vsake od njih bomo v prihodnjih tednih obdarili po dve družini, katerih dvojčki oziroma trojčki so tam zadnji in predzadnji prijokali na svet. Naključje pa je letos hotelo, da so se v vseh izbranih družinah rodili le dvojčki. S polletno zalogo pleničk bomo torej založili kar 56 malih ritk.

V podjetju Tuš smo v treh letih skupaj s podjetjem Procter&Gamble pleničke Pampers podarili že 108 slovenskim družinam, v katerih so se rodili dvojčki ali trojčki. Z dobrodelno akcijo »Tuševi dvojčki in trojčki« želimo v podjetju Tuš opozoriti na problem upadanja števila rojstev v Sloveniji. Stroški so namreč že ob rojstvu enega otroka visoki, zato starši z dvojčki in trojčki vsekakor potrebujejo dodatno pomoč. Družinam, ki so se jim v zadnjih nekaj mesecih rodili dvojčki ali trojčki, bo s podarjenimi pleničkami za njihove malčke gotovo veliko lažje.