Z reorganizacijo do še večje poslovne učinkovitosti in hitrejše rasti

Z reorganizacijo si v Skupini Tuš obetamo dodatno znižanje stroškov, hitrejšo rast na domačem tržišču in intenzivnejši prodor na tuja tržišča.

Generalni direktor Skupine Tuš Aleksander Svetelšek je ob reorganizaciji poudaril, da so spremembe osrednja stalnica poslovnega vsakdana in dodal: »Spremembe in proaktivno odzivanje nanje so ena izmed Tuševih strateških konkurenčnih prednosti. Potreba po reorganizaciji Skupine Tuš se je rodila iz razmisleka o dolgoročnem povečevanju učinkovitosti in še večji transparentnosti našega podjetja. V slovenskem merilu smo namreč dosegli veliko, a meje naše države ne smejo nikoli biti tudi naše lastne. Meriti se moramo z najboljšimi v Evropi in svetu. In prepričan sem, da nam bo reorganizacija to omogočila.«

V 17 letih svojega obstoja se je Skupina Tuš z doslednim udejanjanjem svojega poslanstva in inovativno marketinško strategijo profilirala v eno največjih slovenskih poslovnih skupin in enega najhitrejših zaposlovalcev v Evropi. V lanskem letu smo namreč dosegli dobrih 454 milijonov evrov prihodkov in zaposlovali več kot 3500 zaposlenih. S hitro rastjo skupine pa se je pokazala potreba po njeni reorganizaciji, kar je ob želji nenehnega večanja produktivnosti in učinkovitosti nujno in razumljivo.

Načrt reorganizacije, ki bo stopil v veljavo s 1. decembrom letošnjega leta, predvideva spremembe znotraj organizacijskega sistema Skupine Tuš ob nespremenjenih lastniških razmerjih. Skupina Tuš bo namreč še vedno ostala v enotni lasti Mirka Tuša, vse hčerinske družbe, družba Engrotuš, Vele, Tuš nepremičnine, Tuš Srbija, Tuš Makedonija, Tuš Bosna in Tuš Rijeka pa v upravljanju Skupine Tuš. Z namenom boljše poslovne učinkovitosti ter specializacije in poenotenja bo osnovana nova skupna poslovna uprava za vse družbe Skupine Tuš. Reorganizacija pa bo direktno vplivala le na majhen del zaposlenih, pri katerih bo zaradi nove interne strukture potrebna prezaposlitev. Nove pogodbe o zaposlitvi pa v nobeni točki ne bodo spreminjale dosedanjih razmerij med delodajalcem in delojemalci.

Reorganizacija Skupine Tuš, ki smo jo pripravljali več kot leto dni, bo podjetju v prihodnje omogočila še večjo transparentnost in preglednost poslovanja, obenem pa tudi fleksibilnejšo organizacijsko strukturo in večjo osredotočenost na specifično poslanstvo vsakega od delov nove in poenotene organizacijske celote. Z osnovnima orodjema začrtane reorganizacije – centralizacijo in specializacijo – si v Skupini Tuš obetamo dodatno znižanje stroškov, pospešeno rast na domačem tržišču in intenzivnejši prodor na tuja tržišča.