Z nami na Debelem rtiču letujejo otroci iz Posavja, Notranjske in Primorske regije

  • 14

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh trenutno na Debelem rtiču letuje 130 otrok iz Posavja, Notranjske in širše Primorske regije.
Otroci so deležni nepozabnega aktivnega letovanja, kjer bodo sodelovali pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje in učenje plavanja, zabava z glasbo in plesom in še in še. Ob praznovanju 15. obletnice projekta se bo tako skupno število otrok, ki so se udeležili enotedenskega letovanja na Debelem rtiču skupaj z nami, povzpelo na 7.600.

Že 15 zaporednih let v Tušu otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije omogočamo, da prežijo aktivne počitnice na morju, s svojimi vrstniki. V vseh teh letih bomo omogočili letovanje skupno 7.600 otrokom, kar je izjemna številka. Za mnoge otroke so to edine počitnice, ki jih lahko preživijo brezskrbno, mnogi med njimi pa tudi prvič vidijo in zaplavajo v morju. Otroke, ki se udeležijo letovanja izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije na podlagi objektivnih parametrov s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in kakovostne počitnice. Veseli nas, da vsako leto 500 otrok popeljemo v svet igre, drugačnosti in jim omogočimo počitnice v krogu svojih vrstnikov. V 15. letih bomo izkušnjo omogočili skupno že 7.600 otrokom, na kar smo izjemno ponosni, hkrati pa zaskrbljeni, da se število otrok, ki jim tovrstno letovanje pomeni edina morska izkušnja, iz leta v leto narašča.

Vsako leto otroci sodelujejo pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje, zabava z glasbo in plesom in še in še. Na tokratnem letovanju se bodo otroci pozabavali na temo cirkusa – pripravili so jim številne delavnice, čaka jih nastop norčka Benija ter pravi cirkuški poligon. Otroke čakajo številne športno-zabavne aktivnosti, naučili pa se bodo tudi plavati.

V Tušu smo že od svoje ustanovitve pred več kot 28 leti zavezani k družbeno odgovornim aktivnostim, preko katerih vračamo lokalnemu in širšemu okolju. Naša usmeritev, pomagati otrokom, je pred 15. leti pripomogla k rojstvu projekta Pričarajmo nasmeh, ki vsako leto 500 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije omogoči tedensko letovanje v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Zelo pomembna nam je kontinuiteta akcije in cilja na vsakoletno rast skupnega števila otrok, saj tako želimo čim več otroških življenj obogatiti s spominom, ki jim riše nasmeh na obraz za vse življenje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več