Vrata odpira že 16. Tuševa poslovalnica v tujini

V Tuš Holdingu smo danes v Sremski Mitrovici odprli že naš peti supermarket na srbskem tržišču.

217V Tuš Holdingu smo danes v Sremski Mitrovici odprli že naš peti supermarket na srbskem tržišču. S tem nadaljujemo načrtovano intenzivno internacionalizacijo na kar treh tujih trgih, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, na katerih imamo skupaj že 16 objektov. Do konca leta pa sledijo še štiri otvoritve – naslednji teden bomo odprli še en trgovski objekt na srbskem tržišču in do konca leta še tri v Bosni in Hercegovini.

Naša najnovejša investicija je trgovski objekt v Sremski Mitrovici, v katerem sta poleg Tuševega supermarketa s 1500 m2 prodajne površine tudi gostinski lokal in lekarna. Samo v Tušu pa smo z otvoritvijo več kot 4 milijone evrov vredne investicije na novo odprli kar 39 novih, stabilnih delovnih mest. Tudi tokrat smo se, kot je pri nas v navadi, izkazali z dobrodelno gesto, donacijo, ki smo jo predali Predškolski ustanovi Pčelica.

V Tuš Holdingu smo svoj vstop na srbsko tržišče pričeli letos spomladi, ko smo odprli 4 trgovske objekte – v Novem Sadu, Somborju, Beogradu in Subotici. V jesenskem ciklu otvoritev sledita dve, današnja v Sremski Mitrovici in naslednji teden otvoritev v Jagodini.

Za širitev prodajne mreže na trge BiH, Srbije in Makedonije smo samo v letošnjem letu v Tušu namenili skupaj več kot 60 milijonov evrov. Letos smo tako na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije odprli že enajst novih supermarketov, do konca leta pa bomo na tujih trgih realizirali skupaj še štiri nove trgovske objekte. S tem bomo v Tuš Holdingu uspešno realizirali svoje širitvene cilje, ki smo jih napovedali pred slabim letom dni in leto zaključili s kar dvajsetimi trgovskimi objekti na tujih trgih.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 700 ljudi, od tega 400 v BiH, 240 v Srbiji in več kot 90 v Makedoniji.

< Nazaj

Ostale novice