Veliko pustovanje v Planetu Tuš in pokop pusta

V torek, 24.02.2004 se je v Planetu Tuš Celje pustovalo na veliko.

V torek, 24.02.2004 se je v Planetu Tuš Celje pustovalo na veliko.

Najprej se je v Planetu Tuš v dopoldanskem času pričela zabava z animacijami Malega letečega cirkusa ter tolkalnim duetom glasbene šole Žalec skupaj s črnkami. Črnke so poleg svojega plesa med obiskovalce delile bonbone in pustne krofe. Prav tako pa je vse prisotne in mimoidoče animiral tudi Tuško.

Veliko pustovanje v Planetu Tuš in pokop pusta Ob 15. uri je svoj program pričel ansambel Dori iz Laškega. V center je pričelo prihajati vse več pustnih mask. Vse pustne maske so bile vesele in razigrane. Plesali so vsi prisotni, tako male kot velike pustne maske, Tuško, črnke. Ob 17. uri pa so na odru ansambel Dori nadomestile Vesele Štajerke, ki so s svojo domačo glasbo navdušile tako starejše kot mlajše občinstvo.

Poleg vsega veselega pustnega rajanja se je Mali leteči cirkus predstavil tudi s svojo »ognjeno animacijo«, kjer sta k sodelovanju povabila tudi navzočo občinstvo.
Planet Tuš je bil pustno obarvan, rajalo in plesalo pa se je do večernih ur.
Med vsem tem časom pa so se v centru odvijale tudi otroške ustvarjalne delavnice, kjer so lahko najmlajši ustvarjali čarovniške klobuke. Potekalo pa je tudi varstvo v igralnici Oslarija, kjer so se otroci igrali s svojimi vrstniki.

Veliko pustovanje v Planetu Tuš in pokop pusta V sredo, 25.2. pa smo po veselem pustnem rajanju in zabavi en dan prej, našega pusta tudi pokopali. Pustni sprevod je sestavljalo veliko število pogrebcev, ki so našega pusta spremljali k zadnjem počitku in deset godbenikov, ki je igralo žalujočo pesem na njegovi zadnji poti. Sprevod je v svoji žalosti prehodil celotni Planet Tuš, tako, da so se lahko našemu pustu poklonili vsi obiskovalci Planeta Tuš. Pogrebni obred je v avli Planeta Tuš čakal župnik in pustni govorec, ki sta našega pusta pospremila na njegovi zadnji poti, po vsem centru pa se je žiril jok »žalujočih« in igranje godbe. Pusta smo pokopali in tako zaključili naše pustno dogajanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več