Vabljeni na Gobarski dan z Nejcem iz MasterChefa

  • 1

Se spomnite Jerneja Nejca Goličnika? Nadarjenega, iskrenega, simpatičnega fanta, zaljubljenega v kulinariko, ki smo ga spoznali v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija? Gospodič s klobukom je še danes več kot aktiven kuhar, ponosni prebivalec Ljubna ob Savinji pa najbolj uživa takrat, ko lahko s svojimi jedmi navduši množico. Točno to bo dokazal v soboto, 26. septembra v Planetu Tuš Celje, ko bo na Gobarski dan pripravljal prav posebno, brezplačno gurmansko specialiteto.

Gobarski dan, ki ga Tuš v petek pripravlja v Planet Tuš Celje združuje vse, kar je povezano z gobami in gobarskim vzdušjem. Obiskovalci si bodo tekom celega dneva v avli ogledali razstavo več kot 250-ih različnih vrst gob. Katere so užitne in neužitne vrste bodo vsem z veseljem razložili poznavalci, in sicer člani gobarskega društva Bisernica Celje.

Čeprav bo gobam posvečen ves dan, pa se bo glavno dogajanje začelo odvijati ob 11. uri, ko bo nekdanji tekmovalec MasterChefa, priljubljeni kuhar Nejc v živo pripravljal ajdovo kašo Slovenske dobrote z jurčki, ki jo bodo obiskovalci lahko tudi brezplačno degustirali.

Da bo vzdušje še bolj veselo, bo poskrbel še en Nejc, in sicer absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko Nejc Pačnik. Ob zvokih tradicionalnega slovenskega glasbila in ob okusnih Slovenskih dobrotah, bodo na sporedu še nagradne igre in animacije z babico Carico, ki bo na prizorišče pripeljala še izdelke Carica in jih degustirala obiskovalcem.

Gobarski dan v jesenski sezoni, ki kar kliče po obisku gozda, bo kot nalašč za vse tiste, ki bi radi slišali profesionalne nasvete o nabiranju in lastnosti gob, pa tudi za tiste, ki imajo radi zgolj gobje jedi. Poskrbljeno bo za izobraževanje, za okusno hrano, domačo glasbo, dolgčas pa ne bo niti najmlajšim.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več