Vabljeni na Gobarski dan z Nejcem iz MasterChefa

  • 1

Se spomnite Jerneja Nejca Goličnika? Nadarjenega, iskrenega, simpatičnega fanta, zaljubljenega v kulinariko, ki smo ga spoznali v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija? Gospodič s klobukom je še danes več kot aktiven kuhar, ponosni prebivalec Ljubna ob Savinji pa najbolj uživa takrat, ko lahko s svojimi jedmi navduši množico. Točno to bo dokazal v soboto, 26. septembra v Planetu Tuš Celje, ko bo na Gobarski dan pripravljal prav posebno, brezplačno gurmansko specialiteto.

Gobarski dan, ki ga Tuš v petek pripravlja v Planet Tuš Celje združuje vse, kar je povezano z gobami in gobarskim vzdušjem. Obiskovalci si bodo tekom celega dneva v avli ogledali razstavo več kot 250-ih različnih vrst gob. Katere so užitne in neužitne vrste bodo vsem z veseljem razložili poznavalci, in sicer člani gobarskega društva Bisernica Celje.

Čeprav bo gobam posvečen ves dan, pa se bo glavno dogajanje začelo odvijati ob 11. uri, ko bo nekdanji tekmovalec MasterChefa, priljubljeni kuhar Nejc v živo pripravljal ajdovo kašo Slovenske dobrote z jurčki, ki jo bodo obiskovalci lahko tudi brezplačno degustirali.

Da bo vzdušje še bolj veselo, bo poskrbel še en Nejc, in sicer absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko Nejc Pačnik. Ob zvokih tradicionalnega slovenskega glasbila in ob okusnih Slovenskih dobrotah, bodo na sporedu še nagradne igre in animacije z babico Carico, ki bo na prizorišče pripeljala še izdelke Carica in jih degustirala obiskovalcem.

Gobarski dan v jesenski sezoni, ki kar kliče po obisku gozda, bo kot nalašč za vse tiste, ki bi radi slišali profesionalne nasvete o nabiranju in lastnosti gob, pa tudi za tiste, ki imajo radi zgolj gobje jedi. Poskrbljeno bo za izobraževanje, za okusno hrano, domačo glasbo, dolgčas pa ne bo niti najmlajšim.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.