V Tušu z različnimi aktivnostmi podpirajo teden slovenske hrane

Kako še lepše in bolj okusno pozdraviti Teden slovenske hrane, če ne z edinstvenimi domačimi izdelki, ki so jih, v sodelovanju z lokalnimi dobavitelji in Čebelarsko zvezo Slovenije, postregli na Tuševem slovenskem zajtrku. Predstavili so novost na trgu – slovenske marmelade z medom, ob tem pa izvedeli še veliko o pomenu čebel, medu in cvetnega prahu s strani Čebelarske zveze Slovenije.

Unikatna živila, plod slovenskega podeželja

Na tradicionalnem slovenskem zajtrku je dišalo po domačnosti in po zdravih okusih, ki sodijo v Tuševo premium linijo Slovenskih dobrot, lokalno pridelanih izdelkov, ter na vsako jedilno mizo v naših gospodinjstvih. Posebej ponosni so na okusne novosti, ki so plod inovativne in na Agrobiznisu nagrajene naj podjetniške ideje v kmetijstvu Medenega butika Voglar.

To so slovenska malinova ekstra marmelada in jabolčna ekstra marmelada z medom ter bio slivova marmelada z medom in bio jabolčna marmelada s cimetom. Slednji dve sta izdelka z ekološkim certifikatom in, zaradi skrbno izbranih kakovostnih sestavin, namenjena vrhunskim kulinaričnim užitkom. Brbončice nas razvajajo z vrhunskimi kombinacijami mletih koščkov sadja ter medenimi novostmi, med katerimi je slovenski cvetlični med s cvetočih hribčkov in dolin Slovenije, med blagega okusa in prijetnega vonja, ki je namenjen tako za mazanje na kruh kot za sladilo za napitke, ali si ga privoščite kot samostojen posladek. In to z zvrhano žlico.

Med pomirja, zdravi in krepi

O pozitivnih učinkih medu so se razgovorili tudi med zajtrkom. Na zajtrku je gospod Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, poudaril pomen opraševanja čebel pri samooskrbi s hrano, ter argumentiral pobudo, ki jo je podala slovenska čebelarska zveza, in sicer razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel. »Čebelarstvo je že od nekdaj močno zasidrano v domače gospodarstvo, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa je to pobudo podprlo že ogromno držav in posameznikov,« pravi Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenija.

Pri Tušu dodajajo, da pobudo podpirajo tudi sami. »Naša filozofija je spoštovanje slovenskega in slovenske hrane, na ta način pa podpiramo lokalne pridelovalce in potrošnikom omogočamo izbiro,« dodaja Gregor Štampohar, poslovni direktor Skupine Tuš. Za lažjo predstavo vsega, kar ponuja med, je gospod Noč v imenu Čebelarske zveze predstavil še posebno izdajo kasete, ki jo je za otroška ušeska posnel Ribič Pepe.

Teden slovenske hrane pri Tušu

Poleg omenjenih novosti bodo v tednu, posvečenem slovenski hrani so Tušu predstavili še nekatere druge nove izdelke z oznako Slovenske dobrote; od ekoloških hrenovk Biodar do prave slovenske potice. V restavraciji Tuš Planeta Tuš tako izberite najboljše s slovenskega menija.