V Tušu so se pričela praznična obdarovanja otrok

Danes se je v Tuševih trgovinah po Sloveniji pričelo praznično obdarovanje otrok. Miklavž bo do 6. decembra obiskal kar 28 Tuševih trgovin na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Dolenjskem, Primorskem in v osrednjeslovenski regiji.

Danes se je v Tuševih trgovinah po Sloveniji pričelo praznično obdarovanje otrok. Miklavž bo do 6. decembra obiskal kar 28 Tuševih trgovin na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Dolenjskem, Primorskem in v osrednjeslovenski regiji. Z obdarovanjem pa bo že 8. decembra nadaljeval Tušev božiček, ki bo do 22. decembra obiskal še 27 trgovin po vsej Sloveniji. Dobra moža bosta tako skupno obdarila kar 25.000 otrok. S tem se želimo, kot družbeno odgovorno podjetje, skupaj s svojimi partnerji zahvaliti lokalnim skupnostim in svojim kupcem za izkazano zaupanje. Prve otroke bo Miklavž obiskal v Tuševem supermarketu Grosuplje danes ob 17. uri ter v Sevnici v tamkajšnjem Tuševem marketu ob 18.30 uri.

Tuševo obdarovanje otrok, ki bo letos potekalo od 29. novembra pa vse do 22. decembra, je ena izmed številnih dobrodelnih akcij, ki jih v Tušu namenjamo predvsem otrokom in mladini. S ciljem, da bi izboljšali kakovost življenja otrok in mladine, še posebej socialno ogroženih, smo ustanovili Tušev dobrodelni sklad, iz katerega smo za sponzorstva in donatorstva tudi v letu 2007 namenili več kot 420 tisoč evrov.

Tako smo letos v okviru dobrodelne akcije ´Pričarajmo nasmeh´ v poletnih mesecih na letovanje odpeljali kar 500 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin, v petih letih, kolikor poteka akcija, pa skupno kar 2600. V okviru štiri leta trajajoče dobrodelne akcije ´Tuševi dvojčki in trojčki’ smo skoraj 140 mladim družinam, v katerih so se rodili dvojčki ali trojčki, poklonili polletno zalogo pleničk. S humanitarnim projektom »Naj škrat najde svojo pravljico!«, ki se bo zaključil v januarju 2008, bomo uredili pravljične kotičke v 12 pediatričnih oddelkih slovenskih bolnišnic. Dobrodelna stalnica, ki spremlja vsako otvoritev Tuševih trgovskih objektov, pa so tudi donacije lokalnim šolam, vrtcem ter drugim lokalnim institucijam, ki skrbijo za izobraževanje, vzgojo ali zdravstveno varstvo otrok.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš, je o letošnjem obdarovanju otrok povedal: »S Tuševimi dobrodelnimi akcijami želimo v lokalnih okoljih, kjer smo prisotni, prispevati k večji kakovosti življenja otrok in mladine. V dobrodelne namene vsako leto namenjamo več sredstev, saj želimo aktivno prispevati k lepšemu otroštvu naših najmlajših. Z obdarovanjem nameravamo otrokom v Sloveniji polepšati prihajajoči praznični čas in vnesti vanj še več čarobnosti, zabave in smeha. Upam, da se bo miklavževanja v Tuševih trgovinah udeležilo čim več otrok, saj verjamem, da jim bodo nepozabni trenutki ob srečanju z Miklavžem ostali še dolgo v spominu.«

Tušev Miklavž bo otroke obiskoval od 29. novembra pa vse do 6. decembra. Podal se bo na Primorsko, v osrednjeslovensko regijo, na Dolenjsko, Štajersko, Koroško ter v Prekmurje. Z 8. decembrom 2007 pa bo v istih regijah obdarovanje otrok nadaljeval še Tušev božiček, ki bo vse do 22. decembra z darili razveseljeval otroke v 27 Tuševih trgovinah. Miklavž in božiček bosta tako skupno obiskala več kot 50 Tuševih trgovin in obdarila kar 25.000 otrok.

< Nazaj

Ostale novice