V Tušu smo pričarali nasmeh kar 500 otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin

V zadnjih avgustovskih dneh se počasi izteka tudi letošnja, sedaj že tradicionalna Tuševa dobrodelna akcija ´Pričarajmo nasmeh´. V zadnjih počitniških dneh tako na Debelem rtiču letuje še zadnja skupina otrok iz Grosuplja, Litije, Kamnika in Domžal.

V zadnjih avgustovskih dneh se počasi izteka tudi letošnja, sedaj že tradicionalna Tuševa dobrodelna akcija ´Pričarajmo nasmeh´. V zadnjih počitniških dneh tako na Debelem rtiču letuje še zadnja skupina otrok iz Grosuplja, Litije, Kamnika in Domžal, ki sedaj že počasi odštevajo dneve do ponovnega pričetka šole.

Letos smo v dobrodelni akciji ˝Pričarajmo nasmeh˝ kar petstotim otrokom iz socialno ogroženih družin iz celotne Slovenije omogočili letovanje na Debelem rtiču. Od 24. junija do 29. avgusta se je v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS tako zvrstilo 6 skupin po približno 80 otrok.

Akcijo, za katero smo zagotovili skoraj 19 milijonov tolarjev, smo organizirali skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki se udeležili letošnjega letovanja. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci pa so za otroke pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se bodo otroci zabavali ob poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico, izletih v Koper in Lipico ter vožnji z ladjo.

V letu 2005 smo v podjetju Engrotuš za dobrodelne projekte predvideli več kot 100 milijonov tolarjev. Sponzorska in donatorska sredstva namenjamo predvsem humanitarnim akcijam, katerih cilj je dvigovanje splošne kakovosti življenja, pomoč socialno ogroženim, vzgoji in izobraževanju ter zdravstveni oskrbi. Prioriteto pri izbiri sponzorskih sredstev imajo projekti, namenjeni otrokom in mladini.

˝Narediti nekaj dobrega za sočloveka je eno od vodil naše družbene odgovornosti. Še posebej pa je to pomembno, če so ti, ki potrebujejo našo pomoč, otroci. Socialno ogroženih družin je v Sloveniji vse več in omogočiti letovanje otrokom, ki bi brez naše pomoči poletne počitnice preživeli doma, je nekaj najlepšega. Brezskrben nasmeh na njihovih ustnicah pa odtehta ves trud, ki je bil vložen v organizacijo letošnjega, že tretjega počitnikovanja otrok,˝ je o dobrodelni akciji povedal Aleksander Svetelšek, direktor družbe Engrotuš.

Z Rdečim križem Slovenije sodelujemo tudi pri drugih dobrodelnih projektih. V mesecu juliju smo v akciji ´Odeti v mavrico´ Rdečemu križu Slovenije podarili nova ženska, moška in otroška oblačila v vrednosti 8 milijonov tolarjev. Od sredine junija poteka projekt zbiranja sredstev za humanitarno akcijo ´Nikoli sami´. Rdeči križ Slovenije pa je z nami sklenil tudi dogovor o sodelovanju v primerih naravnih in drugih nesreč, ki lahko prizadenejo našo državo.

Srečko Zajc, generalni sekretar Rdečega križa Slovenije je dolgoročno sodelovanje z našo družbo pojasnil: ˝Rdeči križ Slovenije in podjetje Engrotuš v letošnjem letu nadaljujeta sodelovanje, ki se je pričelo že pred tremi leti. V tem času smo namreč spoznali, da lahko s skupnimi močmi sodelujemo v dobrobit tistih, ki našo pomoč res potrebujejo. Žal pa so to prevečkrat prav otroci iz socialno ogroženih družin.˝

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več