V Tušu bomo podirali slovenski kulinarični rekord

Naši kuharji bodo z več kot 1200 litri bograča izzvali dosedanji rekord!

Pred Planeti Tuš v Celju, Mariboru in Novem mestu bo konec avgusta potekalo podiranje slovenskega rekorda v kuhanju bograča, kjer bodo naši večkrat nagrajeni kuharji pripravili skupno več kot 1200 litrov te okusne domače jedi.

Vsi ljubitelji bograča bodo prišli na svoj račun 30. avgusta, ko bodo naši priznani kuharski mojstri postregli z bogračem v rekordnih količinah. Kuhanje bo potekalo na treh lokacijah, in sicer pred Planeti Tuš v Celju, Mariboru in Novem mestu, skupno pa bodo pripravili več kot 1200 litrov te okusne jedi na žlico. S tem bodo skušali preseči dosedanji slovenski rekord iz leta 2004, ko je bilo skuhanih 400 litrov bograča.

Priprave na osvojitev novega rekorda se bodo pričele že v dopoldanskih urah, vsi obiskovalci pa bodo lahko slavni bograč, ki je na različnih kulinaričnih tekmovanjih požel že vrsto nagrad, ob 15. uri brezplačno preizkusili na lastnih brbončicah. Dogajanje bodo z veselimi zvoki popestrili še Veseli svatje in Novi spomini v Celju, Vesele Štajerke in Zlati muzikanti v Mariboru ter Navihanke in harmonikar Robert Goličnik v Novem mestu. Za vse obiskovalce smo pripravili tudi vrsto lepih nagrad, na rekordnem dnevu pa pričakujemo skupno okoli 2500 ljudi.

< Nazaj

Ostale novice