V Tuševi akciji Pričarajmo nasmeh 500 nepozabnih počitnic za otroke

V Tušu letos vstopajo v deveto leto svojega družbenoodgovornega projekta Pričarajmo nasmeh. Počitnice bodo ob pomoči partnerjev in Rdečega križa Slovenije ponovno polepšali 500 otrokom iz socialno ogroženih družin, ki bodo v družbi vrstnikov preživeli nepozaben teden v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. V vseh letih projekta bodo tako nepozabne nasmehe pričarali 4600 otrokom in z letošnjo dobrodelno akcijo ponosno obeležili 22. leto Tuševih družbenoodgovornih projektov.

V Tušu letos vstopajo v deveto leto svojega družbenoodgovornega projekta Pričarajmo nasmeh. Počitnice bodo ob pomoči partnerjev in Rdečega križa Slovenije ponovno polepšali 500 otrokom iz socialno ogroženih družin, ki bodo v družbi vrstnikov preživeli nepozaben teden v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. V vseh letih projekta bodo tako nepozabne nasmehe pričarali 4600 otrokom in z letošnjo dobrodelno akcijo ponosno obeležili 22. leto Tuševih družbenoodgovornih projektov.

V Tušu v 22. letu svoje dobrodelnosti nadaljujejo z družbenoodgovornimi projekti, ki vračajo v okolje pozitivne izkušnje in zglede. »Še bolj kot kdaj koli prej je pomembno, da podjetja gradijo ogovoren odnos do okolja in družbe, v kateri živijo in ustvarjajo. Ponosni smo, da bomo že deveto leto zapored ob pomoči svojih poslovnih partnerjev in Rdečega križa Slovenije pričarali nepozabne počitnice na Debelem rtiču 500 otrokom,« je povedal generalni direktor Tuš Holdinga Matjaž Zadravec. Tuš pa v akcijo vsako leto požene tudi izjemna hvaležnost otrok in staršev: »Odzivi otrok, ki se vrnejo z Debelega rtiča, in staršev, ki svojim otrokom ne morejo privoščiti morja, nas vsako leto znova potrdijo v odločitvi, da akcijo nadaljujemo,« dodaja vodja projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič.

Otroke, ki se udeležijo letovanja, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji, centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Prva skupina otrok je na Debelem rtiču od 26. junija, do konca avgusta pa se bodo zvrstile še v štirih terminih. »Otroci, ki jim življenje nalaga prenekatero tegobo, se bodo ves teden družili z vrstniki, ustvarjali in pridobivali nova znanja ter se prepuščali vsem morskim radostim. Ponosni smo na vse nepozabne nasmehe, ki jih bomo s Tušem in njihovimi partnerji pričarali tudi letos,« je povedal generalni sekretar Rdečega Križa Slovenije dr. Danijel Starman.

Na Debelem rtiču otroci v tednu dni v okviru akcije Pričarajmo nasmeh pridobijo mnoga nova znanja in poznanstva. Za njih skrbijo strokovni pedagogi in animatorji, ki otrokom približajo temeljna civilizacijska načela, kot so humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost. Ob tem se posebej posvetijo učenju nenasilne komunikacije, sprejemanja drugačnosti, prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja in dviganju samozavesti. Posebna pozornost je dana najrazličnejšim športnim aktivnostim, učenju plavanja, otroci spoznajo tudi mediteransko kulturo, hrano, ustvarjajo časopis, poslušajo pravljice, se zabavajo in učijo tudi odgovornega odnosa do narave.

Danes so se otroci iz Kočevja, Ribnice in Ljubljane, ki kot prva skupina letujejo na Debelem rtiču, novinarjem predstavili v družbi Tuševih kuharskih zvezd. »Veseli smo bili povabila in po odzivih sodeč je med najmlajšimi kar nekaj potencialnih novih kuharskih zvezd,« je povedala Tuševa kuharska zvezda leta 2011 Magdalena Pec, ki je skupaj s kuharskimi kolegi ustvarila nepozaben kuharski dan. Tako so v Tušu združili dva inovativna in izjemno odmevna družbenoodgovorna projekta, s katerima želijo biti motor pozitivnega odnosa do ljudi, poklicev in življenja nasploh.

V devetih letih projekta Pričarajmo nasmeh bodo v Tušu nepozabne poletne počitnice omogočili več kot 4.600 otrokom iz socialno ogroženih družin. Projekt sodi v okvir Tuševega Dobrodelnega sklada, v okviru katerega vzpodbujajo družbenoodgovorna dejanja, posebno pozornost pa namenjajo najbolj občutljivim skupinam. Družbeno odgovornost v Tušu neprekinjeno negujejo in razvijajo že 22 let.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.