V soboto se odpira po poplavi prenovljen Tušev supermarket v Vojniku

V soboto, 13. oktobra, bomo ob 9h odprli prenovljen Tušev supermarket v Vojniku, ki je bil po nedavnem hudem neurju popolnoma uničen.

V soboto, 13. oktobra, bomo ob 9h odprli prenovljen Tušev supermarket v Vojniku, ki je bil po nedavnem hudem neurju popolnoma uničen. S sanacijo, ki je bila izvedena v rekordnem času, se bodo tako življenjske razmere normalizirale za 30 zaposlenih, ki bodo znova odšli na svoja delovna mesta, ter za meščanke in meščane Vojnika, ki bodo odslej znova opravljali svoje vsakodnevne nakupe v najsodobnejšem Tuševem supermarketu.

Tušev supermarket v Vojniku ni pričakal niti svojega prvega rojstnega dne, ko ga je popolnoma uničila reka Hudinja, ki je zaradi vremenske ujme prestopila svoja bregova. Škoda, ki jo je s tem povzročila, je ogromna, po doslej zbranih ocenah krepko presega 800.000 evrov, saj je voda opustošila celotno notranjost trgovine. Uničeni so bili električna napeljava, strojna in ogrevalna oprema, vodovod ter blago na prodajnih policah.

Zaradi sanacijskih del je bil supermarket zaprt le nekaj manj kot štiri tedne. V tem času sta bili gradbeno obnovljeni tako notranjost kot zunanjost objekta, vsa uničena notranja oprema je bila odstranjena in zamenjana z novo, ki ustreza najsodobnejšim standardom nakupovanja, prav tako pa smo v Tušu skladno z zakonskimi določili odstranili tudi vse v poplavi uničeno blago. Pri sanaciji so nesebično pomagali tudi zaposleni v supermarketu, ki so kljub škodi na lastnih domovih žrtvovali svoj čas, da bi svojo trgovino čim prej znova predali v obratovanje.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš, je ob otvoritvi povedal: »Napeli smo vse svoje moči, da bi sanacijo Tuševega supermarketa v Vojniku čim hitreje zaključili in s tem prispevali k normalizaciji razmer za naše zaposlene v Vojniku in okolici. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujem sodelavkam in sodelavcem supermarketa za njihovo požrtvovalno pomoč pri sanaciji ter izvajalcem obnovitvenih del. S skupnim trudom smo obnovo zaključili v rekordnem času, s katero je Vojnik v manj kot enem letu po volji narave znova dobil popolnoma nov Tušev supermarket.«

Obratovalni čas supermarketa ostaja isti kot pred poplavo in bo tako za kupce odprt od ponedeljka do petka od 7:30 do 20. ure, ob sobotah od 7:30 do 17. ure ter ob nedeljah od 7:30 do 12. ure.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.