V Skupini Tuš s projektom Spoštujmo slovensko ponujajo roko slovenskim pridelovalcem in proizvajalcem

  • 2

V Skupini Tuš kot edini preostali veliki slovenski trgovec svoje poslanstvo in vlogo v slovenskem gospodarskem prostoru s podpro slovenskim pridelovalcem in proizvajalcem udejanjajo tudi v praksi. Kot odgovoren slovenski trgovec se namreč zavedajo izjemnega pomena prehranske samooskrbe Slovenije, zato na svojih policah kupcem ponujajo pester izbor izdelkov slovenskega porekla. Ta bo v prihodnje še večji, k čemur bo prispeval tudi danes podpisan dogovor o sodelovanju in krepitvi sodelovanja v zelenjavni verigi, katerega podpisnica je tudi Skupina Tuš. Podporo prizadevanjem za čim večjo samooskrbo, ki jo v Tušu spodbujajo tudi s sodelovanjem z manjšimi lokalnimi ponudniki, pa je danes na sejmu Agra v Gornji Radgoni izrazilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

V Skupini Tuš v okviru projekta Spoštujmo slovensko tesnemu sodelovanju s slovenskimi ponudniki posebno pozornost namenjajo že več let, čim več slovenskih izdelkov pa si želijo svojim kupcem ponuditi tudi v prihodnje. Skladno s tem na svojih policah paleto slovenskih izdelkov, tako v okviru lastne blagovne znamke in še posebej v okviru projekta Spoštujmo slovensko, nenehno širijo, med svoje dobavitelje pa vabijo tudi lokalne slovenske ponudnike, ki bi sicer s svojimi majhnimi proizvodnimi kapacitetami težko prodrli na police trgovskih verig. Pri tem so vedno odprti za inovativne podjetniške ideje, slovenskim ponudnikom – kmetom, sadjarjem, podjetnikom in drugim, ki lahko ponudijo odlične slovenske proizvode – pa podajajo roko, da jih skupaj tudi realizirajo.

»V Tušu se dobro zavedamo prispevka, ki ga lahko kot edini preostali veliki slovenski trgovec damo k spodbujanju samooskrbe ter razvoju slovenskega gospodarstva. Odprti smo za sodelovanje in si želimo novih partnerstev za krepitev slovenske samooskrbe. S projektom Spoštujmo slovensko želimo kupce navdušiti k pogostejšemu nakupu slovenskih izdelkov ter poudariti tudi gospodarski in okoljski vidik uporabe slovenskih izdelkov« je na sejmu Agra, na katerem se Tuš s projektom Spoštujmo slovensko v teh dneh predstavlja, povedal generalni direktor Skupine Tuš Ivo Švrljuga. Podporo prizadevanjem Skupine Tuš za čim večjo samooskrbo pa je ob tem izrazilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, saj se je danes na zajtrku slovenskih dobrot na Tuševem predstavitvenem prostoru v Gornji Radgoni oglasill tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan
.
Predstavitev na Agri pa so v Skupini Tuš, ki je svojo zavezanost k čim bogatejši ponudbi slovenskih proizvodov na svojih policah danes potrdila tudi s podpisom dogovora o sodelovanju in krepitvi partnerstva v zelenjavni verigi, izkoristili tudi za predstavitev nove posebne linijo izdelkov Slovenske dobrote, ki so jo letos uvedli kot del ponudbe izdelkov Spoštujmo slovensko. S slovenskimi dobrotami – trenutno so v izbranih poslovalnicah na voljo odlične mesne, mlečne in krušne dobrote ter sadje in zelenjava – bodo kupcem ponudili tradicionalne slovenske izdelke manjših lokalnih pridelovalcev s slovenskega podeželja, pridelanih na sonaraven način. Za izdelke iz nove linije Slovenske dobrote pa so razvili tudi lično in prepoznavno embalažo, ki bo kupce še bolj neposredno nagovorila k nakupu odličnih slovenskih izdelkov.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.