V Skupini Tuš poskrbeli za manjše mesto pričaranih nasmehov

  • 3

Družbenoodgovorni projekt Pričarajmo nasmeh bo v 11. letu na Debelem rtiču pričaral 500 novih otroških nasmehov. V Tušu kot odgovornem slovenskem trgovcu tako nadaljujejo s širjenjem pozitivnih zgledov, ki so času, ko po zadnjih podatkih Statističnega urada v Sloveniji na pragu revščine živi že skoraj 400.000 ljudi, še kako potrebni. Skozi vse poletje se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije, ki se bodo za sedem dni predali morskim radostim, pridobivali nova znanja in skrbeli za sadje in zelenjavo na Tuševem slovenskem vrtu. Z letošnjim letom izvedbe projekta, ki ga v Tušu pripravljajo skupaj z Rdečim križem Slovenije in partnerji dobavitelji, bodo našteli za manjše mesto pričaranih nasmehov – 5600.

V Tušu dobrodelne aktivnosti že 23 let namenjajo predvsem otrokom in mladini. Skupaj s partnerji v okviru njihovega največjega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh vsako leto pričarajo 500 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije teden nepozabnih počitnic. »Za nami je 10 uspešnih let in 5100 pričaranih nasmehov. Ponosni smo, da jim bomo v teh časih dodali še 500 novih, kar je velikost povprečne slovenske šole. K že enajsti zaporedni izpeljavi dobrodelnega projekta so nas spodbudili izjemni odzivi otrok, hvaležnost staršev in navdušenje pedagogov,« poudarja generalni direktor Skupine Tuš Ivo Švrljuga in dodaja: »V vseh teh letih nam je uspelo ustvariti za manjše mesto pričaranih nasmehov, kar je izjemna popotnica mladim na poti v prihodnost.«

Pri izbiri otrok iz socialno ogroženih družin sodelujejo z Rdečim križem Slovenije, ki otroke na podlagi objektivnih parametrov izbere v vseh slovenskih regijah s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Socialne stiske so v Sloveniji vsako leto hujše in vedno več je otrok, ki morje vidijo le na televiziji. »V časih, ko Rdeči križ Slovenije letno pomaga s prehranskimi izdelki več kot 150.000 socialno ogroženim posameznikom in v ta namen letno razdeli več kot 2.972 ton hrane, so dobrodelne geste izjemnega pomena,« poudarja generalni sekretar Rdečega križa Slovenije Danijel Starman.

Julija in avgusta se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz vseh slovenskih regij. »Nabirali bodo nova znanja, se družili, se učili novih veščin in skrbeli za pridelke na Tuševem slovenskem vrtu, ki smo ga skupaj z novinarji zasadili danes,« pojasnjuje vodja projekta Pričarajmo nasmeh Laura Gričar. »Na nas kot slovenskem trgovcu je, da mlade naučimo sobivanja z naravo in jim predstavimo hrano, ki jo lahko da slovenska zemlja,« še dodajajo v Tušu, kjer v svoj največji družbenoodgovorni projekt Pričarajmo nasmeh, sicer enega nasploh največjih v Sloveniji, tako dodajajo še dimenzijo zavedanja o spoštovanju slovenskega.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.