V Radencih v finale Tuševe kuharske zvezde ekipi dijakov Maribora in Radencev

  • 15

Slovenski trgovec Tuš pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije (DKSS) v letošnjem letu ponovno išče Tuševo kuharsko zvezdo. Danes je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekalo zadnje, četrto predtekmovanje, v katerem sta se iz vrst osmih ekip v veliki finale uvrstili dijaki zmagovalne ekipe iz Radencev in drugo uvrščene iz Maribora. Ob bok se bosta postavili šestim ekipam, ki so se v veliki finale uvrstili na predtekmovanjih v Celju, Izoli in Radovljici. Finale za naziv Tuševa kuharska zvezda 2017 bo potekal 8. maja v okviru Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska gora.

Največji slovenski trgovec Tuš je v letošnjem letu pripravil projekt Tuševa kuharska zvezda, ki poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je danes potekalo četrto in tudi zadnje predtekmovanje za uvrstitev v finale in prvo mesto je osvojila ekipa Radencev, s Kraljestvom Petelina, drugo pa ekipa Maribora, s Pohorskim loncem na krožniku. Obe ekipi je strokovna žirija izbrala med osmimi prijavljenimi ekipami iz vrst kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov, ki prihajajo iz različnih srednjih gostinskih šol po Sloveniji. Sodelovali so mladi iz SŠ Zagorje, SŠGT Celje, SŠGT Radenci, SŠGT Novo mesto, SŠGT Ljubljana, SŠGT Maribor in SGTŠ Radovljica, ki so strokovni žiriji in obiskovalcem postregli z zanimivim izborom lokalnih jedi.

Na prvih treh predtekmovanjih so se v finale uvrstile tri ekipe iz Ljubljane, dve iz Celja ter ekipa iz Radovljice, vsi pa so pripravili najboljšo regionalno glavno jed. Mladi, nadarjeni in inovativni kuharji, natakarji in turistični tehniki do 21 let bodo svoje znanje dokazovali še v velikem finalu za laskavi naziv Tuševa kuharska zvezda 2017, ki bo potekalo 8. maja v okviru Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska gora.

»Skozi vsa štiri predtekmovanja smo zaznali veliko znanja in izrazito mero inovativnosti pri mladih in tudi danes so to ekipe dokazale. Pri pripravi hrane ter sami predstavitvi pa v finalu pričakujemo še večji napredek in ponosni smo, da se bodo mladi predstavili na odlično sprejetem Mednarodnem kulinaričnem festivalu v Kranjski gori ter se tako ob bok postavili že uveljavljenim strokovnjakom na gostinsko-turističnem področju,« je povedal Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Brane Pevec, direktor Cash&Carry in veleprodaje v Tušu pa je dodal: »Projekti kot so naša Tuševa kuharska zvezda so ne le zanimivi in inovativni, temveč tudi koristni in nujni, če želimo v Sloveniji dvigniti zanimanje za omenjeni poklic. Tako ta projekt aktivno doprinese k promociji omenjenih poklicev in mlade navdušuje za gostinsko-turistične poklice.« Preko projekta namreč Tuš spodbuja širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavlja širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Zmagovalna jed ekipe SŠGT Radenci:

Ime jedi: Kraljestvo Petelina

Zapečeni prsni file z jurčkovim grebenom, petelinja koglica v pirinih rezancih, jetrna sekanica v krompirjevem srčku, narastek petelinje radosti, čemažev pire, Porkeltova omaka

Jed drugo uvrščene ekipe SGTŠ Maribor:

Ime jedi: Pohorski lonec na krožniku

Strokovna žirija 4. predtekmovanja:

Danilo Kozar, vodja kuhinje Hotel Termal; Boštjan Rožanc, vodja kuhinje Hotel Radin Radenci; Slaviša Amidžić, član DKSS; Štefan Sraka, nekdanji mladinski reprezentant; Tomaž Vozelj, predsednik DKSS;

Roman Tadina, F&B Terme Ptuj; Branko Slavinec, F&B Radenci; Edvard Kužner, upokojeni profesor na SŠGT Celje

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.