V Planetu Tuš v Celju bo potekalo državno prvenstvo v biljardu

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica.

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica. Tekmovanje se bo pričelo v soboto ob 10. uri, ko se bodo pomerili najboljši v članski konkurenci, v nedeljo prav tako ob 10. uri pa nadaljevalo z najboljšimi med članicami in seniorji. Poslastica pa nas čaka na koncu, v nedeljo približno ob 18. uri, ko bo na sporedu finale članov.

Mednarodna osmica je igra, ki se igra s petnajstimi obarvanimi kroglami, sedem od njih je polnih, sedem pisanih, ena je črna, ter belo kroglo. En igralec igra s polnimi, drugi pa s pisanimi kroglami. Igro dobi tisti, ki prvi potopi vseh sedem svojih krogel in črno kroglo številka 8. Poleg drugih pravil, ki so opisana v pripetem dokumentu, pa je posebnost te igre v tem, da mora igralec vedno najprej napovedati igrano kroglo in žep, v katerega bo kroglo pospravil.

V tekmovanju se bo pomerilo 30 najboljših v članski konkurenci, 12 seniorjev ter 16 članic. Med udeleženci bo smetana slovenskega biljarda, večkratni državni prvaki ter slovenski igralci, ki v evropskem prostoru posegajo tudi po stopničkah.

Prvi bodo pričeli člani in sicer v soboto ob 10. uri. Razporejeni bodo v štiri skupine, znotraj katerih bodo igral vsak z vsakim. Iz vsake skupine se bosta v nedeljsko finale uvrstila le dva najboljša. Osem finalistov se bo tako v nedeljo pomerilo v finalnem obračunu, v katerem bo za izpad dovolj že en sam poraz (knock out). Med članicami in seniorji pa bo tekmovanje v dveh skupinah vse do polfinala potekalo po sistemu dvojne eliminacije, kar pomeni, da sta za izpad potrebni dve izgubljeni igri.

Pravila igre

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.