V Planetu Tuš v Celju bo potekalo državno prvenstvo v biljardu

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica.

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica. Tekmovanje se bo pričelo v soboto ob 10. uri, ko se bodo pomerili najboljši v članski konkurenci, v nedeljo prav tako ob 10. uri pa nadaljevalo z najboljšimi med članicami in seniorji. Poslastica pa nas čaka na koncu, v nedeljo približno ob 18. uri, ko bo na sporedu finale članov.

Mednarodna osmica je igra, ki se igra s petnajstimi obarvanimi kroglami, sedem od njih je polnih, sedem pisanih, ena je črna, ter belo kroglo. En igralec igra s polnimi, drugi pa s pisanimi kroglami. Igro dobi tisti, ki prvi potopi vseh sedem svojih krogel in črno kroglo številka 8. Poleg drugih pravil, ki so opisana v pripetem dokumentu, pa je posebnost te igre v tem, da mora igralec vedno najprej napovedati igrano kroglo in žep, v katerega bo kroglo pospravil.

V tekmovanju se bo pomerilo 30 najboljših v članski konkurenci, 12 seniorjev ter 16 članic. Med udeleženci bo smetana slovenskega biljarda, večkratni državni prvaki ter slovenski igralci, ki v evropskem prostoru posegajo tudi po stopničkah.

Prvi bodo pričeli člani in sicer v soboto ob 10. uri. Razporejeni bodo v štiri skupine, znotraj katerih bodo igral vsak z vsakim. Iz vsake skupine se bosta v nedeljsko finale uvrstila le dva najboljša. Osem finalistov se bo tako v nedeljo pomerilo v finalnem obračunu, v katerem bo za izpad dovolj že en sam poraz (knock out). Med članicami in seniorji pa bo tekmovanje v dveh skupinah vse do polfinala potekalo po sistemu dvojne eliminacije, kar pomeni, da sta za izpad potrebni dve izgubljeni igri.

Pravila igre

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več