V Planetu Tuš v Celju bo potekalo državno prvenstvo v biljardu

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica.

V soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, bo v organizaciji Biljard kluba Planet v Planetu Tuš Celje potekalo državno prvenstvo v igri mednarodna osmica. Tekmovanje se bo pričelo v soboto ob 10. uri, ko se bodo pomerili najboljši v članski konkurenci, v nedeljo prav tako ob 10. uri pa nadaljevalo z najboljšimi med članicami in seniorji. Poslastica pa nas čaka na koncu, v nedeljo približno ob 18. uri, ko bo na sporedu finale članov.

Mednarodna osmica je igra, ki se igra s petnajstimi obarvanimi kroglami, sedem od njih je polnih, sedem pisanih, ena je črna, ter belo kroglo. En igralec igra s polnimi, drugi pa s pisanimi kroglami. Igro dobi tisti, ki prvi potopi vseh sedem svojih krogel in črno kroglo številka 8. Poleg drugih pravil, ki so opisana v pripetem dokumentu, pa je posebnost te igre v tem, da mora igralec vedno najprej napovedati igrano kroglo in žep, v katerega bo kroglo pospravil.

V tekmovanju se bo pomerilo 30 najboljših v članski konkurenci, 12 seniorjev ter 16 članic. Med udeleženci bo smetana slovenskega biljarda, večkratni državni prvaki ter slovenski igralci, ki v evropskem prostoru posegajo tudi po stopničkah.

Prvi bodo pričeli člani in sicer v soboto ob 10. uri. Razporejeni bodo v štiri skupine, znotraj katerih bodo igral vsak z vsakim. Iz vsake skupine se bosta v nedeljsko finale uvrstila le dva najboljša. Osem finalistov se bo tako v nedeljo pomerilo v finalnem obračunu, v katerem bo za izpad dovolj že en sam poraz (knock out). Med članicami in seniorji pa bo tekmovanje v dveh skupinah vse do polfinala potekalo po sistemu dvojne eliminacije, kar pomeni, da sta za izpad potrebni dve izgubljeni igri.

Pravila igre

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več