V Planetu Tuš Kranj dva meseca izjemni nekomercialni filmi

V Planetu Tuš Kranj se ta četrtek, 6. oktobra, začenja dvomesečno Filmsko gledališče, ki bo postreglo z osmimi tematsko in žanrsko različnimi filmi iz domače in tuje neodvisne produkcije. V Tušu želijo tako kranjski prestolnici ponuditi filmske presežke, ki si ne zaslužijo, da bi ostali spregledani. Na ogled bodo zgodovinska drama Božji možje, satirična komedija Štirje levi, film Neke druge zgodbe, drame Dobro srce, Drevo življenja in deviški ples smrti ter psihološki triler Kako sem preživel to poletje.

V Planetu Tuš Kranj po lanskem uspehu letos ponovno pripravljajo dvomesečno bero izjemnih filmov, poimenovano Filmsko gledališče. V dveh mesecih bo ob četrtkih na ogled devet izjemnih evropskih filmov, ki so prejeli nagrade tudi na najprestižnejših filmskih festivalih. »S Filmskim gledališčem želimo popestriti kulturno ponudbo Gorenjske in gledalcem ponuditi izjemne filmske uspešnice, ki bi, če jih ne bi pokazali mi, žal ostale spregledane,« pojasnjuje vodja odnosov z javnostmi v Tuš Holdingu Anja Marjetič. Oblikovalci programa so pregledali širok nabor letošnje nekomercialne produkcije in pri izbiri filmov upoštevali tako okus slovenskih filmskih gledalcev kot sodobne trende tovrstne kinematografije.

Za začetek si bodo gledalci lahko ogledali koprodukcijsko dramo Besa, ki je nastala v sodelovanju Srbije, Slovenije, Francije, Madžarske in Hrvaške, v njej pa blesti naša odlična igralka Iva Krajnc. Film je tudi srbski kandidat za tujejezičnega oskarja 2011. Zgodovinska drama Božji možje je leta 2010 v Cannesu prejela veliko nagrado žirije in nagrado ekumenske žirije. Film je sočuten poziv k spravi in medkulturnemu razumevanju ter subtilna, človečna študija religije in vzgibov verujočih. Film je posnet po resničnih dogodkih iz leta 1996, ko so v nemirni Alžiriji ugrabili in usmrtili osem francoskih menihov. 20. oktobra bo na ogled satirična komedija Štirje Ievi, ki se islamskega terorizma loteva skozi prizmo satire, vidi džihadiste kot človeška bitja in človeška bitja kot inherentno absurdna. Oktobrska ponudba pa se bo zaključila z vsejugoslovanskim filmom Neke druge zgodbe, ki skozi pet držav, pet žensk in pet zgodb razkriva utrip družbenih dogajanj v državah na ozemlju nekdanje Jugoslavije.

Novembrski del Filmskega gledališča se bo v Planetu Tuš Kranj 3. 11. Začel z dramo Dobro srce, ki je trpko-sladka zgodba o drugih priložnostih in o tem, da je uspeh lahko videti prav tako mračen, oguljen in izžet kot polomija. Nadaljeval se bo z drama DREVO ŽIVLJENJA, ki je v Cannesu letos prejela zlato palmo za najboljši film. Po ocenah kritikov je to najbolj intimno in hkrati najbolj epsko delo Terrencea Malicka. Tretja novembrska drama bo Deviški ples smrti, v katerem Steve, nekdaj plesalec, zdaj impresarij, obišče rodno Madžarsko, ki jo je prisilno zapustil pred 20 leti. Na Berlinalu nagrajeni (najboljša igralca, izjemen umetniški dosežek) psihološki triler Kako sem preživel to poletje se umešča v ledeno puščavo ruske Arktike, kjer silovito trčita dve generaciji in dva intimna, nasprotujoča si pogleda na prostor in čas, na izolacijo in preživetje. »S tem filmom se bo tudi uradno zaključilo letošnje Filmsko gledališče, ki pa kot nagrado in dodatek za vse gledalce 1. Decembra prinaša še filmsko presenečenje, ki bo zaključilo to izjemno kulturno zgodbo,« pojasnjuje Anja Marjetič, vodja odnosov z javnostmi v Tuš Holdingu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.