V Planetih Tuš lani skoraj 1,3 milijona kino gledalcev

  • 1

V kinematografih Planet Tuš so v letu 2011 zabeležili skoraj 1,3 milijona kino obiskovalcev. Večji obisk kot v letu 2010 je zagotovo posledica mnogih filmskih uspešnic, med katerimi so bili najbolj gledani Smrkci, ki jim sledijo Kung Fu panda 2, Johnny English 2, Avtomobili 2 in Prekrokana noč 2. V začetku leta sicer ostaja najbolj gledani film nadaljevanje animirane družinske komedije Alvin in veverički 2, v četrtek pa se v boj za gledanost podajata novosti – Tihotapci in Angleška pita.

V Planetih Tuš v Kranju, Kopru, Celju, Mariboru in Novem mestu so z obiskom kino dvoran v letu 2011 izjemno zadovoljni, saj so milijonto kino vstopnico prodali kar mesec dni prej kot v letu 2010, torej že oktobra. Končna številka kino gledalcev se je v letu 2011 ustavila pri skoraj 1,3 milijona. »Razlog za konstantno rast obiska v Planetih Tuš je izjemno široka ponudba tako največjih hollywoodskih uspešnic kot tudi filmov evropske produkcije, domačih filmskih uspešnic in neodvisnih filmov. Večji obisk lahko pripišemo še najsodobnejši tehnični opremi dvoran, kjer prikazujemo vedno več filmov v 3D tehniki,« pojasnjujejo v kinematografih Planet Tuš.

Najbolj gledani filmi v kinematografih Planet Tuš v letu 2011 so bili Smrkci, Kung Fu panda 2, Johnny English 2, Avtomobili 2, Prekrokana noč 2, Rio, Pirati s Karibov 4, Harry Potter in svetinje smrti 2, Hitri in drzni 5 ter Zlatolaska. Njihove kino dvorane sicer vsak teden v povprečju obišče 25.000 obiskovalcev. S petimi multikini, 32 kino dvoranami in 7413 sedeži imajo primat med slovenskimi kino prikazovalci, po otvoritvi Planeta Tuš Koper v letu 2010 pa so presegli tudi polovični tržni delež na slovenskem kino prikazovalskem trgu.

Minuli konec tedna si je največ gledalcev v Planetih Tuš ogledalo uspešnico začetka leta, nadaljevanje animirane družinske komedije Alvin in veverički 2. Na drugem mestu je pristala novost prejšnjega tedna Jack in Jill, na tretjem pa je božična uspešnica Pisma Sv. Nikolaju. Na četrtem mestu je pristala slovenska komedija Traktor, ljubezen in rock`n`roll, peti pa je Sherlock Holmes: Igra senc.

Ta teden v četrtek prihajata na velika platna Planetov Tuš dve novosti. Kriminalni triler Tihotapci, ki bo na ogled v Celju, Mariboru, Kranju in Kopru, kasneje pa še v Novem mestu, prinaša zgodbo o legendarnem tihotapcu Chrisu Farradayu, ki je opustil zločinsko življenje in se ustalil. Ko njegov svak zamoči predajo mamil, se je Chris prisiljen vrniti k tihotapljenju, da poplača Andyjev dolg. Druga novost je komedija Angleška pita je pustolovščina štirih fantov, ki se po zaključku šole odločijo za oddih na grški Kreti. Posneta je po predlogi angleške serije The Inbetweeners, ki je v med leti 2008 in 2010 v treh sezonah obnorela otočane pred televizijskimi zasloni. Premiere bodo v četrtek v Celju, Mariboru in Kopru.

Podrobnejše opise posameznih filmov in dogodkov ter morebitne spremembe lahko najdete na www.planet-tus.si.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.