V Planetih Tuš 50 slovenskih filmov za 50 EKRANOVIH let

  • 1

Ob 50. obletnici izhajanja revije za film in televizijo EKRAN so danes v Planetu Tuš Maribor predstavili izjemen filmski projekt EKRANovih 50 dni za EKRANovih 50 let. V njem se bodo od konca septembra do srede novembra v Planetih Tuš Celje, Maribor, Kranj, Novo mesto in Koper zvrstili najbolj gledani slovenski filmi polpreteklega časa. Praznovanje bodo začeli v Mariboru z jutrišnjo projekcijo filma Vdovsto Karoline Žašler, ki je bil posnet prav v mestu ob Dravi. Celoten projekt ob reviji Ekran in Planetih Tuš podpirajo še EPK Maribor 2012, Infofilm, Slovenski filmski center in Slovenska kinoteka.

Jubilej revije za film in televizijo Ekran bodo njeni ustvarjalci obeležili z izjemnim poklonom slovenskemu filmu, ki so ga poimenovali EKRANOVIH 50 DNI ZA EKRANOVIH 50 LET. »V petdesetih dneh se bodo v kinematografih Planet Tuš zvrstile prireditve, ki obeležujejo Ekranovih 50 let izhajanja. V okviru jubileja bo potekal filmski program, na katerem je 50 najbolj gledanih slovenskih filmov polpreteklega časa,« pojasnjuje avtor projekta in programski vodja Milan Ljubič. »Zagotovo gre za eno največjih retrospektiv slovenskega celovečernega igranega filma, ki je namenjena širokemu krogu gledalcev, zato smo jo s ponosom podprli in ji v Kinematografij Planet Tuš ponudili prostor,« pojasnjujejo v Tušu.

Filmski program, ki ga je pripravil InfoFilm v sodelovanju z revijo Ekran, Slovenskim filmskim centrom, Slovensko kinoteko in Planetom Tuš, se bo začel že jutri, v sredo, 26. septembra, in bo trajal do 15. novembra. V času praznovanja bodo kinematografe obiskali nekdanji uredniki in sodelavci revije Ekran, ugledni filmski ustvarjalci, igralke, igralci, režiserji, scenaristi, pisci literarnih predlog in glasbeniki, ki so soustvarjali filme, o katerih je Ekran pisal v preteklih petdesetih letih.

Praznovanje bodo odprli v Planetu Tuš v Mariboru z otvoritvenim filmom Vdovstvo Karoline Žašler. Prvi dnevi bodo sicer v mesto ob Dravi pripeljali nekaj mariborskih filmov, torej tistih, ki so bili posneti v mestu in njegovi bližnji ali daljni okolici in katerih avtorji so Mariborčani. Gledalci bodo lahko videli filme Vdovstvo Karoline Žašler, Moj ata socialistični kulak, Kavarna Astoria … Celjske dneve bo 27. septembra odprl film Rdeče klasje (Velika zlata Arena za najboljši film Festivala jugoslovanskega igranega filma v Puli leta 1971, v glavni vlogi Rade Šerbedžija, režija Živojin Pavlović po romanu Ivana Potrča Na kmetih). V Novem mestu bo Ekranovo revijo filmov 28. septembra odprl film Veter v mreži režiserja Filipa Robarja Dorina. V Kranju bo 29. septembra prvi na sporedu film Martina Srebotnjaka Oda Prešernu. Zadnji na vrsti bo Koper z otvoritvijo prireditve dne 30. septembra s filmom Igorja Pretnarja Idealist (Velika zlata Arena na Festivalu jugoslovanskega igranega filma v Puli za najboljši film leta 1976).

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.