V Ljubljani predtekmovanje za najboljšega mladega kuharja

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo v sredo, 10. marca, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana nadaljeval projekt Tuševa kuharska zvezda.

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo v sredo, 10. marca, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana nadaljeval projekt Tuševa kuharska zvezda. V projektu, s katerim želimo v Tušu skupaj s partnerji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja, sodelujejo dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Ljubljane, Celja, Radovljice, Radencev, Izole in Novega mesta. Prvo predtekmovanje, na katerem sta bila že izbrana dva finalista, je januarja potekalo v Celju in poželo veliko zanimanja.

Projekt je namenjen učencem srednjih šol za gostinstvo in turizem, za katere smo v Tušu pripravili razburljivo kuharsko tekmovanje. Na prvem predtekmovanju, ki je bilo 20. januarja v Celju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, se je pomerilo dvanajst dijakov iz šestih srednjih gostinskih šol iz vse Slovenije. Najboljše in najizvirnejše jedi sta pripravila Marko Magajne iz Celja in Gregor Rode iz Ljubljane ter se tako uvrstila v finale, ki bo potekalo 12. maja. Žirijo sta prepričala s pripravo piščančje rulade z jajčno omleto in zelenjavno rižoto v koromačevi skorjici ter pripravo svinjskega medaljončka na posteljici iz širokih rezancev z brokolijevimi in mandljevimi žličniki.

Na Ljubljanski Srednji šoli za gostinstvo in turizem bo drugo predtekmovanje potekalo to sredo, 10. marca, sredi aprila pa bo strokovna komisija na Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici izbrala še zadnja dva finalista. Šest najboljših mladih kuharjev se bo za naslov Tuševa kuharska zvezda 2010 pomerilo 12. maja v finalu, ki bo potekalo na eni izmed najbolj uglednih gostinskih lokacij v Sloveniji.

Priložnost, postati nova kuharska zvezda, bodo letos dobili dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Radovljice, Radencev, Izole in Novega mesta. Razvoj zamisli o organizaciji tekmovanja je predstavila vodja projekta Leonida Pevec iz Tuša: ˝V Tušu se tako v okviru naših dejavnosti kot tudi preko potreb naših poslovnih partnerjev, gostincev, srečujemo z naraščajočo težavo pri zaposlovanju kakovostnega gostinskega kadra, predvsem odličnih kuharjev. V našem podjetju smo se zato odločili za organizacijo projekta, s katerim želimo dvigniti ugled tega poklica in s tem več mladih usmeriti v ta, s strani delodajalcev, zelo iskan poklic.˝

Kot strokovni partner in člani komisije tekmovanja so projekt podprli v Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije, medijski partner je strokovna revija Pet zvezdic. Projektu pa so se pridružila tudi podjetja Agragold, Bolton Adriatic, Gea, Henkel, Kotany, Ljubljanske mlekarne, Opoj, Podravka in Union.

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.