V letu 2006 bomo zaposlili 750 novih sodelavcev

V preteklem poslovnem letu smo ustvarili 108,6 milijard tolarjev prometa, kar je za petino več kot v letu pred tem.

V preteklem poslovnem letu smo ustvarili 108,6 milijard tolarjev prometa, kar je za petino več kot v letu pred tem. Promet na zaposlenega iz leta v leto narašča in je v letu 2005 znašal 171 tisoč evrov na zaposlenega, kar nas uvršča med najuspešnejše trgovce v Evropi. Tudi ustvarjeni čisti dobiček, ki je v lanskem letu znašal 3,5 milijarde tolarjev in se je v primerjavi z letom 2004 povečal za 30 odstotkov, dokazuje, da smo leto 2005 zaključili uspešno.

Investicije, ki so eden izmed kazalcev stabilnosti in konstantnega razvoja podjetja, kažejo podoben trend. Lani smo v izgradnjo in adaptacijo objektov vložili 17,8 milijard tolarjev in realizirali 23 večjih gradbenih projektov. Ob tem pa se je povečal tudi tržni delež, ki sedaj znaša že preko 20 odstotkov.

Aleksander Svetelšek je na današnji novinarski konferenci poleg poslovanja v preteklem letu orisal tudi načrte za prihodnost: ˝V letu 2006 načrtujemo intenzivno rast in širitev naše prodajne mreže tako v Sloveniji kot tujini. Za investicije bomo v Sloveniji namenili skoraj 22 milijard tolarjev in realizirali 38 večjih projektov. Sredstva bodo porabljena tako za izgradnjo in obnovo trgovskih objektov kot za širitev naših drugih dejavnosti, kot so bencinski servisi, kinematografi ter prostori za rekreacijo in zabavo. V začetku leta smo že dokončali supermarket v Rušah in Cash&Carry v Celju. V kratkem pa bosta svoja vrata odprla še trgovska objekta v Mislinji in Prevaljah. Načrtujemo izgradnjo ali adaptacijo 7 bencinskih servisov. V začetku poletja bomo v Mariboru odprli že naš tretji Planet Tuš. V pripravi pa sta še dva nova.˝

Lansko leto so naše poslovanje zaznamovale tudi številne nagrade in priznanja s strani uglednih slovenskih in mednarodnih institucij. Po ponovni osvojitvi zlate gazele, nagrade za najuspešnejše in najhitreje rastoče slovensko podjetje, so nas bralci tednika Mladina izbrali za posel leta 2005. Mednarodna bonitetna hiša Dun & Bradstreet pa je podjetje ponovno uvrstila med deset slovenskih družb z najvišjo bonitetno oceno, ki jo pridobijo le dolgoročno poslovno uspešna podjetja z zgledno finančno disciplino.

Vendar pa so kljub zahtevnemu poslovnemu okolju zastavljeni cilji in načrti za letošnje leto visoki. Načrtujemo 20-odstotno rast prometa. V letu 2006 skladno z investicijami in rastjo podjetja tudi povečanje števila zaposlenih za 750 novih delovnih mest in se tako približati številki 3400.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.