V Istočnom Sarajevu letos že druga Tuševa otvoritev v tujini

Z otvoritvijo novega trgovskega centra v Tušu nadaljujemo z visoko zastavljenimi cilji intenzivne širitve na kar tri tuje trge, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.

V Istočnom Sarajevu letos že druga Tuševa otvoritev v tujini Z otvoritvijo novega trgovskega centra v Tušu nadaljujemo z visoko zastavljenimi cilji intenzivne širitve na kar tri tuje trge, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije. Danes imamo na teh trgih skupaj že 22 trgovskih objektov ter zaposlujemo več kot 800 sodelavcev.

Naša najnovejša investicija, trinajsta po vrsti v Bosni in Hercegovini, je moderen trgovski center, v katerem je poleg Tuševega hipermarketa še več trgovskih in storitvenih lokalov. Kupcem ponujamo tako mednarodne blagovne znamke kot so New Yorker, Benetton, DM drogerija in Urko ter različne storitve, kot so frizerski salon, optika in stavnica. V celotnem centru, v izgradnjo katerega smo vložili 17,5 mio evrov investicijskega potenciala, je zaposlitev dobilo več kot 120 zaposlenih, samo v Tuš Holdingu pa smo na novo zaposlili 55 sodelavcev.

Razvoj Tuš Holdinga na bosansko-hercegovskem trgu se tako nadaljuje. Nanj smo vstopili leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi supermarket. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem v letu 2007 in lani s trgovinami v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku, Sanskem mostu in Bosanskem Brodu. Letošnje leto pa smo otvorili z odprtjem supermarketa v Modriči.

Samo v letu 2008 smo na BiH tržišče vložili 32 mio evrov in odprli kar 353 novih delovnih mest, za kar nas je v preteklem tednu Agencija za spodbujanje tujih investicij v BiH (FIPA) na izboru tujega investitorja leta 2008 v Bosni in Hercegovini, uvrstila na prvo mesto med vsemi tujimi podjetji.

Poleg realiziranih investicij na trgu BiH smo lani s šestimi trgovinami vstopil na srbski in s tremi na makedonski trg. Po investicijsko zelo intenzivnem lanskem letu pa zaposluje Tuš Holding danes v tujini že več kot 800 sodelavcev. V kolektivu celotnega Tuš Holdinga pa je skupaj zaposlenih že več kot 4.800 Tuševcev in Tuševk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več