V dveh letih v tujini odprli že svojo deseto poslovalnico

Danes smo v Kumanovem odprli svojo drugo poslovalnico v Makedoniji in hkrati že deseto po vrsti na osvojenih treh balkanskih trgih.

V dveh letih v tujini odprli že svojo deseto poslovalnico Danes smo v Kumanovem odprli svojo drugo poslovalnico v Makedoniji in hkrati že deseto po vrsti na osvojenih treh balkanskih trgih. Potem, ko smo s skupno osmimi novimi poslovalnicami zaključili prvo fazo širitve na trgih Srbije in BIH, že nadaljujemo pohod na svojem najjužnejšem tujem trgu, ki smo ga pričela maja letos v Štipu.

V samo dveh letih, ki pa sta bili za nas investicijsko najintenzivnejši, je na treh balkanskih trgih zraslo skupno že 10 Tuševih poslovalnic, in sicer v bosanskem Bihaću, Tuzli, Bijeljini in Brčkem, v srbskem Somborju, Subotici, Novem Sadu in Beogradu ter v makedonskem Štipu in danes tudi v Kumanovem, drugem največjem makedonskem mestu. Pri svojih otvoritvah sledimo logiki osvajanja najprej nekaterih pomembnih regionalnih središč, kasneje pa še glavnega mesta. Z dosedanjim tempom investicij uspešno uresničujemo svojo velikopotezno odločitev za širitev na kar tri tuje trge hkrati, ki smo jo s prvimi konkretnimi koraki potrdila že sredi leta 2006.

Na današnji otvoritvi se je zbrala množica obiskovalcev, ki so komaj čakali, da vstopijo v sodoben Tušev nakupovalni center, v katerega smo vložili 2,7 milijona evrov. Ta se razprostira na 3.000 m2 bruto površin in poleg Tuš supermarketa združuje še bogato ponudbo bančnih, gostinskih in drugih trgovinskih storitev, vse od prodaje tehnike do tekstila. V prihodnjem obdobju nameravamo na makedonskem trgu zgraditi približno dvajset trgovskih objektov, naš investicijski ciklus v Makedoniji pa bo okronala tudi izgradnja Planeta Tuš. Samo v letošnjem letu bomo za investicije na treh tujih trgih namenili več kot 60 milijonov evrov.

Otvoritveni trak naše najnovejše pridobitve sta prerezala Jernej Murn, direktor Tuš Makedonija, in Zoran Damjanovski, predsednik občine Kumanovo. Murn je makedonskim kupcem zagotovil, da bodo tudi v Kumanovo prinesli širok splet najodličnejših storitev, kakovosti in ugodnih cen, nato pa Dnevnemu centru za otroke s posebnimi potrebami iz Kumanovega izročil donacijo v višini 60.000 MKD. Takšna vrsta zahvale lokalnim skupnostim, v katere s svojimi supermarketi vstopamo, je postala že tradicionalna. Z njimi uresničujemo svoj močan čut za družbeno odgovornost, ki ga usmerjajo predvsem v izboljšanje kakovosti življenja otrok in mladine, njihovo vzgojo, izobraževanje ter zdravstveno varstvo.

Kot ena najuspešnejših slovenskih trgovskih verig, ki v zadnjem letu in pol eksponentno raste in se širi na mednarodnih trgih, pa veljamo tudi za enega največjih zaposlovalcev tako na domačih kot tujih tleh. Tušev kolektiv šteje skoraj 4.000 članov, vanj pa smo doslej sprejeli skupno že več kot 450 sodelavk in sodelavcev iz tujine. Z uresničevanjem hkratne investicijske in razvojne dinamike, ki se je izkazala za pravilno strateško odločitev, pa smo se zapisali tudi med najbolj dinamična in uspešna slovenska podjetja.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več