V 18 letih pričarali skoraj 9000 otroških nasmehov

  • 15

V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, pridobivali nova znanja in spoznavali nove prijatelje. V okviru projekta bomo letos še 400 otrokom zagotovili šolske potrebščine, ki jih bodo potrebovali septembra. V 18 letih projekta bomo v Tušu tako skupaj pričarali že skoraj 9000 poletnih nasmehov.

V Tušu že 18. leto v sodelovanju s partnerji in kupci skrbimo, da otroci iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije na morju preživijo brezskrben teden, poln radosti, smeha, veselja in prijateljstva. Polnoletnost projekta nas navdaja s ponosom in hvaležnostjo. Le redko kdo, ki vsako leto odide na počitnice, si predstavlja, kaj pogled na morje in okus slane vode pomeni otroku, ki morje pozna le s televizije.

Strokovni sodelavci in vzgojitelji Rdečega križa Slovenije vsako leto za otroke pripravijo pester program, kjer se v tednu bivanja na morju zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Otroci uživajo v kreativnih igrah in druženju. Popoldne pa jih ponovno čaka uživanje v prijetni morski vodi. Prav vsi otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalne tečaje, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, ki jim jo ponudimo v okviru letovanja, saj je to znanje in izkušnja za vse življenje. Ob tem opozarjamo, da je v letošnjem letu, ko je bila šola povsem drugačna, kot so je bili otroci vajeni, odločitev za novo leto projekta nujna, a ob spoštovanju danih okoliščin. Ponosni smo, da bomo nepozaben morski teden pričarali otrokom iz socialno ogroženih skupin iz vse Slovenije. V duhu trenutnih razmer pa bomo prvič še 400 otrokom zagotovili prepotrebne šolske potrebščine, s katerimi bodo lažje in brez skrbi zakorakali v novo šolsko leto.

Debeli rtič je z Mladinskim letoviščem in zdraviliščem Rdečega križa Slovenije postal sinonim za brezskrbne morske počitnice otrok iz vse Slovenije. V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bodo otroci, ki bodo tam letos letovali v dveh terminih, s sabo domov odnesli spomine na izjemno prijateljsko vzdušje, odlične vzgojitelje, zdravo in okusno hrano, na nova znanja in veščine ter predvsem kopanje. Ne morete si predstavljati, kako srčne in iskrene odzive dobivamo od otrok. Zato jim toliko bolj želimo ponuditi priložnost sprostitve, sprejetosti in povezanosti s sovrstniki. Po izkušnji z ukrepi med epidemijo, šolanjem na daljavo in samoosamo prav vsi potrebujejo počitnice, bolj kot kadarkoli. Še posebej otroci, ki jim družine ne predstavljajo varnega okolja in jim je treba nameniti posebno pozornost. V Rdečem križu Slovenije želijo vsem otrokom omogočiti dostop do zdravilnih učinkov morske vode in brezskrbnih, sproščenih trenutkov z vrstniki. “Trudimo se, da bi med tematskimi dnevi odkrivali svoje potenciale in razvijali svoje talente, pobliže spoznali bližnjo okolico, značilnosti čudovite flore in favne zdravilišča, se kopali in se preizkušali v različnih športnih igrah, med drugim v nogometu, odbojki in plavanju, ob večerih igrali družabne igre, plesali, obiskali gledališko ali kino predstavo…,« pojasnjujejo v Rdečem križu Slovenije.

Otroke, ki se v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh odpravijo na letovanje, vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, skupaj z regionalni Centri za socialno delo, socialnimi službami na Osnovnih šolah in Območnimi združenji Rdečega križa. V 18. letu smo sodelovanje še okrepili, saj bomo skupaj poskrbeli za 650 otrok in želimo si, da bomo navdih še komu. Prav je, da si v teh časih pomagamo in da nikoli ne pozabimo na naše najmlajše.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene kupce obveščamo o odpoklicu izdelka SVEŽI INGVER (dobavitelj: Stjema promet d.o.o., Industrijska ulica 1, 10370 Dugo Selo Hrvaška) zaradi ugotovljene presežene vrednosti aktivne snovi Klorpirifos-etil. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in vrnili vam bomo kupnino. Za več informacij se lahko obrnete na elektronski naslov center@tus.si. Vaš Tuš

  • Cenjene stranke obveščamo vas o odpoklicu izdelka: LAN NATURA 150 g, EAN: 3859891427673, uporabno najmanj do: 16.11.2024, lot: 228 zaradi presežene vrednosti cianovodikove kisline. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in vrnili vam bomo kupnino. Vaš Tuš  

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več