Unikatna kiparska dela v Centru Tuš Kočevje

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu skrbimo tudi za to, da se obiskovalci v naših centrih, ob nakupih in v prostem času, dobro počutijo. Zaradi tega smo se odločili, da enega izmed svojih centrov uredimo kar v razstavni prostor. Trgovski center Tuš Kočevje je tako postal razstavišče unikatnih umetnin kiparskega samouka Tomaža Maurina. Razstavo živalskih skulptur iz grobo in fino obdelanega lesa, smo slavnostno otvorili v petek, 12. septembra 2003. Razstavljeni unikati bodo obiskovalcem centra na ogled do konca septembra.

Kot je povedal Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, ki je tudi generalni sponzor razstave, želimo v podjetju, ob bogati ponudbi izdelkov in storitev, podpreti tudi razvoj lokalne skupnosti in vzpodbuditi ustvarjalne posameznike.

O avtorju razstavljenih kiparskih del:
Tomaž Maurin živi in ustvarja v Željnah pri Kočevju. Rodil se je 19. avgusta 1968, v Ljubljani. Z lesom in njegovo obdelavo se je srečal na šolanju na Srednji gozdarski šoli ter kasneje kot zaposlen na Gozdnem gospodarstvu Kočevje. Svojo prvo samostojno razstavo je imel leta 1998 v Kočevju, leta 1999 je razstavljal v Postojni, leta 2000 pa je preko javnih del izdelal kip Sv. Lovrenca. Njegove skulpture predstavljajo njegov »trenutni navdih in idejo«.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.