Unikatna kiparska dela v Centru Tuš Kočevje

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu skrbimo tudi za to, da se obiskovalci v naših centrih, ob nakupih in v prostem času, dobro počutijo. Zaradi tega smo se odločili, da enega izmed svojih centrov uredimo kar v razstavni prostor. Trgovski center Tuš Kočevje je tako postal razstavišče unikatnih umetnin kiparskega samouka Tomaža Maurina. Razstavo živalskih skulptur iz grobo in fino obdelanega lesa, smo slavnostno otvorili v petek, 12. septembra 2003. Razstavljeni unikati bodo obiskovalcem centra na ogled do konca septembra.

Kot je povedal Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, ki je tudi generalni sponzor razstave, želimo v podjetju, ob bogati ponudbi izdelkov in storitev, podpreti tudi razvoj lokalne skupnosti in vzpodbuditi ustvarjalne posameznike.

O avtorju razstavljenih kiparskih del:
Tomaž Maurin živi in ustvarja v Željnah pri Kočevju. Rodil se je 19. avgusta 1968, v Ljubljani. Z lesom in njegovo obdelavo se je srečal na šolanju na Srednji gozdarski šoli ter kasneje kot zaposlen na Gozdnem gospodarstvu Kočevje. Svojo prvo samostojno razstavo je imel leta 1998 v Kočevju, leta 1999 je razstavljal v Postojni, leta 2000 pa je preko javnih del izdelal kip Sv. Lovrenca. Njegove skulpture predstavljajo njegov »trenutni navdih in idejo«.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice