Unikatna kiparska dela v Centru Tuš Kočevje

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu se zavzemamo, da naši trgovski centri postanejo prijeten prostor za preživljanje prostega časa in nakupov.

V Tušu skrbimo tudi za to, da se obiskovalci v naših centrih, ob nakupih in v prostem času, dobro počutijo. Zaradi tega smo se odločili, da enega izmed svojih centrov uredimo kar v razstavni prostor. Trgovski center Tuš Kočevje je tako postal razstavišče unikatnih umetnin kiparskega samouka Tomaža Maurina. Razstavo živalskih skulptur iz grobo in fino obdelanega lesa, smo slavnostno otvorili v petek, 12. septembra 2003. Razstavljeni unikati bodo obiskovalcem centra na ogled do konca septembra.

Kot je povedal Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, ki je tudi generalni sponzor razstave, želimo v podjetju, ob bogati ponudbi izdelkov in storitev, podpreti tudi razvoj lokalne skupnosti in vzpodbuditi ustvarjalne posameznike.

O avtorju razstavljenih kiparskih del:
Tomaž Maurin živi in ustvarja v Željnah pri Kočevju. Rodil se je 19. avgusta 1968, v Ljubljani. Z lesom in njegovo obdelavo se je srečal na šolanju na Srednji gozdarski šoli ter kasneje kot zaposlen na Gozdnem gospodarstvu Kočevje. Svojo prvo samostojno razstavo je imel leta 1998 v Kočevju, leta 1999 je razstavljal v Postojni, leta 2000 pa je preko javnih del izdelal kip Sv. Lovrenca. Njegove skulpture predstavljajo njegov »trenutni navdih in idejo«.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.