Ulični ples 3D, plesni film nove generacije

Ulični ples je film o trku mladinskih kultur, strasti, predanosti, ljubezni in plesu. Je tudi prvi plesni film v 3D različici, ki vas bo posrkal neposredno v ritem in gibanje uličnega plesa, danes tako priljubljenega med najstniki. Od četrtka, 15. julija, je film na ogled le v kinematografih Planetov Tuš.

Najboljši Britanski ulični plesalci v filmu predstavljajo svojo subkulturo, ritem, ples, strast do gibanja in željo po uspehu. Zgodba filma se zaplete, ko londonska plesna skupina, ki trenira za “StreetDance” prvenstvo Velike Britanije, izgubi svojega vodjo in prostor za vadbo. Alternativo jim ponudi ravnateljica baletne šole, a pogoj je, da v nastop vključijo tudi njene baletne plesalce. Tako trčita dve kulturi, dva odnosa do življenja in dve energiji, obe z izjemno željo po uspehu.

Ulični ples 3D je film, ki nadaljuje s tradicijo mladinskih subkulturnih plesnih filmov in ima ambicije, da se postavi ob bok velikanom, kot so, Flashdance, Dirty Dancing in Footloose, vendar jih bo od njih vedno ločil značilen pridih Evrope. Izrazite pozitivne kritike je med poznavalci že požela tako plesna koreografija kot glasba iz filma. Film Ulični ples, prvi 3D plesni film bo v Sloveniji na ogled le v kinematografih Tuš, na filmska platna pa prihaja v četrtek 15. julija.

Pod režisersko taktirko filma sta se podpisala Max Giwa in Dania Pasquini, scenarij pa je napisala Jane Englis. Igralska zasedba se začne pri odlični angleški igralki Charlotte Rampling in se nadaljuje s številnimi vzhajajočimi igralskimi in plesnimi zvezdami, kot so: Nichola Burley, Richard Winsor, Rachel McDowall, Chris Wilson, Eleanor Bron, Patrick Baladi in debitant George Sampson. V filmu se pojavi tudi plesna skupina Diversity, zmagovalci tekmovanja Britanija ima talent 2009.

< Nazaj

Ostale novice