Udeležencev 8. Tuševega vzpona na Celjsko kočo vreme ni zmotilo

Športno-rekreativne prireditve Tušev vzpon na Celjsko kočo se je letos kljub slabšemu vremenu, udeležilo več kot tisoč obiskovalcev.

Udeležencev 8. Tuševega vzpona na Celjsko kočo vreme ni zmotilo Športno-rekreativne prireditve Tušev vzpon na Celjsko kočo se je letos kljub slabšemu vremenu, udeležilo več kot tisoč obiskovalcev. V gorskem kolesarstvu, se je na vzponu, ki šteje tudi za skupno lovoriko Vzponi 2007, za nagradni sklad 1600 evrov pomerilo več kot 300 kolesarjev. Ponovno pa je bil izboljšan tudi rekord proge.

Ljubitelji gorskega kolesarstva, skupaj z rekreativnimi kolesarji jih je bilo več kot 500, so se pomerili na 7,5 kilometrov dolgi progi s 440 metri višinske razlike. Tekmovalci so s spektakularnim skupinskim startom ob 10. uri krenili izpred Planeta Tuš Celje ter se podali proti Zagradu, kjer je bil postavljen štartni lok in se je pričelo uradno merjenje časa.

Prvo mesto v moški konkurenci je tudi letos z novim rekordom proge 16:52 minut zasedel Jure Golčer, KK Perutnina Ptuj, in tako za 38 sekund izboljšal svoj lanskoletni rezultat. Drugo mesto je zasedel Gregor Gazvoda, tretji pa je bil Rezman Boštjan. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Lucija Ankon, ŠD Ganesha s časom 21:28 druga je bila Špela Škrajnar, tretja pa Natalija Anderluh.

Nagrado smo organizatorji podelili tudi najštevilčnejši družini, najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu. Nagrajeni pa niso bili le največji in najhitrejši. Med vsemi obiskovalci smo izžrebali tudi srečneža, ki se je na kraju prireditve popeljal z zračnim balonom.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš, je ob tej priložnosti povedal: ˝Prireditev Tušev vzpon na Celjsko kočo poteka letos že osmo leto in z vsakim letom postaja vse popularnejši. Zelo sem vesel, da so športniki in rekreativci to prireditev vzeli za svojo, saj smo želeli z njo k aktivnemu preživljanju prostega časa vzpodbuditi čim več ne le prebivalcev Savinjske regije, ampak tudi širše.˝

Proti Celjski koči so se pohodniki začeli vzpenjati že ob 9.30 uri, kolesarji pa po 10. uri. Prireditev pa se je, po končanem športnem delu, ob hrani in pijači ter dobri glasbi z Radiem Fantasy in skupino Mambo Kings nadaljevala do poznih večernih ur.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več