Tuški so poleteli s toplozračnim balonom

Otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin, ki v sklopu dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letujejo na Debelem rtiču, smo v Tušu pripravili nepozabno dogodivščino.

Tuški so poleteli s toplozračnim balonom Otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin, ki v sklopu dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letujejo na Debelem rtiču, smo v Tušu pripravili nepozabno dogodivščino. Obiskali so jih balonarji Avija Šorna, pionirja slovenskega balonarstva, ki so Tuške s toplozračnim balonom popeljali pod nebo.

Balonarji so na Debeli rtič prispeli že zgodaj zjutraj, saj je to poleg poznega večera najprimernejši čas za letenje s toplozračnimi baloni. Še preden so začeli pripravljati vse potrebno, so še enkrat ocenili vremenske razmere, zaradi katerih bi lahko v najslabšem primeru polet tudi odpovedali. Izkazalo se je, da vremenski pogoji omogočajo varen polet, zato je bil balon nedolgo zatem napolnjen s toplim zrakom in pripravljen da sprejme v košaro že nestrpne Tuške.

Otroci so v opazovanju sveta iz ptičje perspektive uživali, navdušenja pa ni mogla skaliti niti občasna vzletna trema. Vzleti in pristanki so potekali tekoče, zahvaljujoč izkušeni ekipi balonarjev, vzgojiteljicam in dvema varnostnikoma, ki sta nadzorovala vstope in izstope iz košare. Dodatni varnostni ukrepi niso bili potrebni, saj je balonarstvo, po besedah Avija Šorna, varna zvrst letalstva, kjer so potniki v košari izpostavljeni manjši nevarnosti kot pešec, ki prečka cestišče.

Ker želimo v Tušu z akcijo ‘Pričarajmo nasmeh’ spodbuditi tudi ustvarjalnost otrok, smo vsem skupinam, ki letos letujejo na Debelem rtiču, pripravili fotografski tečaj. Otroci se tako ves teden urijo v spretnostih ravnanja s fotoaparatom. Najljubše trenutke svojih počitnic, ki jih bodo ujeli v objektiv, bomo jeseni razstavili v večjih Tuševih centrih po Sloveniji. Vsaki skupini pa pripravimo še nepozabno doživetje. Ena je tako danes poletela z balonom, drugo bodo obiskali plesalci swinga, skupina, ki bo zaključila letošnjo akcijo, pa se bo zabavala ob nastopu priljubljene slovenske glasbene skupine.

Dobrodelno akcijo ‘Pričarajmo nasmeh’ v Skupini Tuš pripravljamo že peto leto v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije. V sklopu nje vsako leto v juniju, juliju in avgustu odpeljemo na letovanje otroke iz socialno ogroženih slovenskih družin. Letos bo na Debelem rtiču tako letovalo kar 500 otrok. Ob koncu letošnje akcije pa se bo število otrok, ki smo jim v petih letih v Tušu s projektom ‘Pričarajmo nasmeh’ omogočili počitnice ob morju, povzpelo na 2600.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.