Tuški so poleteli s toplozračnim balonom

Otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin, ki v sklopu dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letujejo na Debelem rtiču, smo v Tušu pripravili nepozabno dogodivščino.

Otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin, ki v sklopu dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letujejo na Debelem rtiču, smo v Tušu pripravili nepozabno dogodivščino. Obiskali so jih balonarji Avija Šorna, pionirja slovenskega balonarstva, ki so Tuške s toplozračnim balonom popeljali pod nebo.

Balonarji so na Debeli rtič prispeli že zgodaj zjutraj, saj je to poleg poznega večera najprimernejši čas za letenje s toplozračnimi baloni. Še preden so začeli pripravljati vse potrebno, so še enkrat ocenili vremenske razmere, zaradi katerih bi lahko v najslabšem primeru polet tudi odpovedali. Izkazalo se je, da vremenski pogoji omogočajo varen polet, zato je bil balon nedolgo zatem napolnjen s toplim zrakom in pripravljen da sprejme v košaro že nestrpne Tuške.

Otroci so v opazovanju sveta iz ptičje perspektive uživali, navdušenja pa ni mogla skaliti niti občasna vzletna trema. Vzleti in pristanki so potekali tekoče, zahvaljujoč izkušeni ekipi balonarjev, vzgojiteljicam in dvema varnostnikoma, ki sta nadzorovala vstope in izstope iz košare. Dodatni varnostni ukrepi niso bili potrebni, saj je balonarstvo, po besedah Avija Šorna, varna zvrst letalstva, kjer so potniki v košari izpostavljeni manjši nevarnosti kot pešec, ki prečka cestišče.

Ker želimo v Tušu z akcijo ‘Pričarajmo nasmeh’ spodbuditi tudi ustvarjalnost otrok, smo vsem skupinam, ki letos letujejo na Debelem rtiču, pripravili fotografski tečaj. Otroci se tako ves teden urijo v spretnostih ravnanja s fotoaparatom. Najljubše trenutke svojih počitnic, ki jih bodo ujeli v objektiv, bomo jeseni razstavili v večjih Tuševih centrih po Sloveniji. Vsaki skupini pa pripravimo še nepozabno doživetje. Ena je tako danes poletela z balonom, drugo bodo obiskali plesalci swinga, skupina, ki bo zaključila letošnjo akcijo, pa se bo zabavala ob nastopu priljubljene slovenske glasbene skupine.

Dobrodelno akcijo ‘Pričarajmo nasmeh’ v Skupini Tuš pripravljamo že peto leto v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije. V sklopu nje vsako leto v juniju, juliju in avgustu odpeljemo na letovanje otroke iz socialno ogroženih slovenskih družin. Letos bo na Debelem rtiču tako letovalo kar 500 otrok. Ob koncu letošnje akcije pa se bo število otrok, ki smo jim v petih letih v Tušu s projektom ‘Pričarajmo nasmeh’ omogočili počitnice ob morju, povzpelo na 2600.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.