Tuševi gostinci nagrajeni

Tuševi gostinci so bili na najprestižnejšem slovenskem kulinaričnem tekmovanju, 56. gostinskem zboru, nagrajeni z dvema odličjema v kategoriji slaščičarskih in kulinaričnih izdelkov.

Tuševi gostinci so bili na najprestižnejšem slovenskem kulinaričnem tekmovanju, 56. gostinskem zboru, nagrajeni z dvema odličjema v kategoriji slaščičarskih in kulinaričnih izdelkov. Tekmovanja, ki je v Mariboru potekalo od 20. do 22. oktobra, sta se udeležili ekipi iz celjske Slaščičarne in kavarne De la Creme in Restavracije Planet Tuš Maribor.

Tuševi gostinci nagrajeni V pripravi slaščic je ekipa pod vodstvom slaščičarke Darje Žnidar pripravila 5-nadstropno poročno torto »Zaobljuba zvestobi« in štiri restavracijske sladice po navdihu poletne vročice, šumenja listja, čokoladne pregrehe in pregrešnih misli ter s tem v kategoriji slaščic osvojila bronasto medaljo.

Tuševi gostinci nagrajeni Ekipa iz Restavracije Planet Tuš Maribor je pod vodstvom kuharja Sebastjana Simoniča pripravila ploščo za osem oseb, šest predjedi in šest fingerfood prigrizkov. Eksotične in domače jedi so začinili s ščepcem drugačnosti in med drugim pripravili jedi, kot so kunčja bedrca s kostanji, kaviarjeva piramida s sojinimi kalčki, skutina simfonija na brstičnem ohrovtu in pastetka prekajene postrvi v papriki s hrenom. S pripravljeno pogostitvijo je tudi ekipa iz mariborskega Planeta Tuš osvojila bronasto medaljo.

Gostinstvo Tuš še zdaleč niso le restavracije v okviru naših trgovskih centrov. Njihovo ponudbo dopolnjuje ponudba kavarn in slaščičarn De la Creme ter storitev Tuš Cateringa, ki se lahko pohvali s pripravo pogostitev na najpomembnejših nacionalnih dogodkih.

Letos osvojene nagrade pa niso prve. V zadnjih letih so namreč naši kuharji in slaščičarji na različnih, tudi mednarodnih tekmovanjih, vselej posegali po odličjih v raznih kategorijah.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več