Tuševi gostinci nagrajeni

Tuševi gostinci so bili na najprestižnejšem slovenskem kulinaričnem tekmovanju, 56. gostinskem zboru, nagrajeni z dvema odličjema v kategoriji slaščičarskih in kulinaričnih izdelkov.

Tuševi gostinci so bili na najprestižnejšem slovenskem kulinaričnem tekmovanju, 56. gostinskem zboru, nagrajeni z dvema odličjema v kategoriji slaščičarskih in kulinaričnih izdelkov. Tekmovanja, ki je v Mariboru potekalo od 20. do 22. oktobra, sta se udeležili ekipi iz celjske Slaščičarne in kavarne De la Creme in Restavracije Planet Tuš Maribor.

244V pripravi slaščic je ekipa pod vodstvom slaščičarke Darje Žnidar pripravila 5-nadstropno poročno torto »Zaobljuba zvestobi« in štiri restavracijske sladice po navdihu poletne vročice, šumenja listja, čokoladne pregrehe in pregrešnih misli ter s tem v kategoriji slaščic osvojila bronasto medaljo.

245Ekipa iz Restavracije Planet Tuš Maribor je pod vodstvom kuharja Sebastjana Simoniča pripravila ploščo za osem oseb, šest predjedi in šest fingerfood prigrizkov. Eksotične in domače jedi so začinili s ščepcem drugačnosti in med drugim pripravili jedi, kot so kunčja bedrca s kostanji, kaviarjeva piramida s sojinimi kalčki, skutina simfonija na brstičnem ohrovtu in pastetka prekajene postrvi v papriki s hrenom. S pripravljeno pogostitvijo je tudi ekipa iz mariborskega Planeta Tuš osvojila bronasto medaljo.

Gostinstvo Tuš še zdaleč niso le restavracije v okviru naših trgovskih centrov. Njihovo ponudbo dopolnjuje ponudba kavarn in slaščičarn De la Creme ter storitev Tuš Cateringa, ki se lahko pohvali s pripravo pogostitev na najpomembnejših nacionalnih dogodkih.

Letos osvojene nagrade pa niso prve. V zadnjih letih so namreč naši kuharji in slaščičarji na različnih, tudi mednarodnih tekmovanjih, vselej posegali po odličjih v raznih kategorijah.

< Nazaj

Ostale novice