Tuševi bistri kotički v vseh knjižnicah že do sredine aprila

Danes je v Planetu Tuš v Celju potekal slavnostni podpis pogodb z direktorji splošnih knjižnic, ki so bile izbrane na javnem razpisu Tuševi bistri kotički.

Tuševi bistri kotički v vseh knjižnicah že do sredine aprila Danes je v Planetu Tuš v Celju potekal slavnostni podpis pogodb z direktorji splošnih knjižnic, ki so bile izbrane na javnem razpisu Tuševi bistri kotički. Strokovna komisija je izbrala deset knjižnic, ki so pripravile najboljše predloge za spodbujanje bralne kulture, računalniškega opismenovanja in kakovostnega preživljanja prostega časa naših najmlajših in bodo do sredine aprila prejele po dva kompleta računalniške opreme.

Za moderno računalniško opremo bodo spomladi bogatejše naslednje knjižnice: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, Knjižnica Dravograd, Knjižnica Miklova hiša, Ribnica, Matična knjižnica Kamnik, Knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec, Medobčinska matična knjižnica Žalec, Mestna knjižnica Piran, OE Občinska matična knjižnica Ljutomer ter enoti Osrednje knižnice Mozirje, Ljubno in Rečica.

Izbrane knjižnice so pripravile zelo pester spekter različnih dejavnosti za otroke, ki se bodo do konca letošnjega leta odvijale v knjižnicah, trgovinah Tuš ali na prostem po celi Sloveniji. Delavnice in projekti so zelo raznoliki, njihov spisek pa tako obsežen, da je vse težko našteti.

Knjižnice bodo otroke in mladostnike seznanjale z uporabo računalniških programov in orodij ter jih obveščale o aktualnih problemih s področja računalniške varnosti. Otroci bodo v ustvarjalnih delavnicah izdelovali različne izdelke, navodila za njihovo izdelavo pa poiskali na internetu ali knjižnih policah. Strokovni sodelavci knjižnic bodo otrokom pisano besedo približali tudi s pravljičnimi uricami, tečaji kreativnega pisanja in obiski znanih slovenskih pesnikov in pisateljev. Mladi bodo v knjižnicah lahko tudi glasbeno in likovno ustvarjali ali se na zabaven način učili tujih jezikov ter še mnogo drugega.

Aleksander Svetelšek je ob podpisu pogodb povedal: ˝V veliko zadovoljstvo nam je, da smo z akcijo Tuševi bistri kotički že drugo leto vzpodbudili toliko kvalitetnih predlogov in idej za širjenje kulture branja, kreativnosti in kvalitetnega preživljanja prostega časa otrok. Tako računalnik kot knjiga sta v tem času poplave informacij zelo pomembni orodji, ki pa se ju morajo mladi naučiti uporabljati. Knjiga je neusahljiv vir besednega zaklada in lepote ter pestrosti jezika, zato ne smemo dopustiti, da bi mladi zaradi nadvlade drugih medijev zanemarili branje. Računalnik pa jim na drugi strani omogoča polnjenje glavic z informacijami in pomoč pri učenju, delu in ustvarjanju in je v obdobju informatizacije zelo pomemben medij, do katerega pa veliko slovenskih otrok zaradi pomanjkanja sredstev nima dostopa.˝

Vseh deset knjižnic bo za dva računalniška kotička bogatejših že do sredine meseca aprila. Prva otvoritev Tuševega bistrega kotička pa bo že v četrtek, 3. marca, ko bomo z dvema kompletoma računalniške opreme obogatili Mestno knjižnico Piran.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
Tel. 03 424 11 32
Fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.