Tuševe sladice na Sladki Istri

  • 13

Ta konec tedna bo v Kopru znova potekal mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, na katerem se bo s svojimi slaščicami predstavil tudi največji slovenski trgovec Tuš. V sklopu projekta Spoštujmo slovensko bodo njihovi posladki narejeni iz Slovenskih dobrot, pripravljeni iz lokalnih sestavin slovenskih pridelovalcev. Pripravili so slovensko gibanico, potico v potičnici, slovenske štruklje in koruzni šmorn, tradicionalne jedi na sodoben način. Spoznali boste lahko Tuševe slaščičarje in okusili mednarodno nagrajen domač jabolčni sok družine Jabolčnik ali domače piškote.

Prav posebej bo to soboto in nedeljo, 19. in 20. septembra, dišalo na Obali, v starem mestnem jedru Kopra, kjer bodo na mednarodnem festivalu Sladka Istra tudi letos predstavljali način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov v sodobnejših in kreativnejših različicah. Tuš bo tam na poseben način razvajal svoje kupce in obiskovalcem postregel s pristnimi slovenskimi sladicami, pripravljenimi iz lokalnih sestavin.

V Tušu so udeležencem prireditve med drugim pripravili tudi slovensko kulinarično specialiteto Slovensko gibanico in potico v keramični potičnici, pripravljeno tradicionalno na sodoben način.

V okviru izdelkov Slovenske dobrote bodo na sejmu ponudili še Slovenske štruklje, najbolj inovativno slovensko živilo v trisu: štruklji iz tatarske ajde, skutini in orehovi. Na samem dogodku pa bodo v živo pripravljali koruzni šmorn z Goričkim desertom in meto.

Tuševa stojnica se bo šibila pod težo še drugih Slovenskih dobrot, ki so sicer na voljo v vseh Tuš supermarketih po Sloveniji. To so mednarodno nagrajeni sokovi družine Jabolčnik domačije Grčin iz Polzele, Slovenska čokolada s slovenskimi plodovi čokoladnice Rustika, slovenska keramika iz Keramike Liboje in edinstvena prva brezglutenska linija mlevskih izdelkov Mlinarstva Rangus iz Šentjerneja na Dolenjskem.

Ponujali bodo tudi slaščice, ki so nastale v Tuševi slaščičarski delavnici slaščičarne De la Crème, in sicer mignone, mini kremice, domač sadni namaz, kremo jagodni poljub, domače piškote in ‘push up cake’.

Najmlajši bodo lahko ustvarjali v otroški delavnici z animatorkami njihovega otroškega kotička Oslarija Planeta Tuš Koper. V Tušu so podprli tudi dobrodelno stojnico organizatorja, ki bo v zameno za sladice zbrano vrednost podaril v dobrodelne namene društvu Sožitje obalnih občin.

Poleg tega se Tuš na prireditvi pridružuje še akciji Eno jabolko na dan, ki jo spodbuja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, saj s tem želi povečati potrošnjo lokalnih jabolk in ozaveščati potrošnike o ponudbi in prednostih uživanja jabolk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.