Tuševe sladice na Sladki Istri

  • 13

Ta konec tedna bo v Kopru znova potekal mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, na katerem se bo s svojimi slaščicami predstavil tudi največji slovenski trgovec Tuš. V sklopu projekta Spoštujmo slovensko bodo njihovi posladki narejeni iz Slovenskih dobrot, pripravljeni iz lokalnih sestavin slovenskih pridelovalcev. Pripravili so slovensko gibanico, potico v potičnici, slovenske štruklje in koruzni šmorn, tradicionalne jedi na sodoben način. Spoznali boste lahko Tuševe slaščičarje in okusili mednarodno nagrajen domač jabolčni sok družine Jabolčnik ali domače piškote.

Prav posebej bo to soboto in nedeljo, 19. in 20. septembra, dišalo na Obali, v starem mestnem jedru Kopra, kjer bodo na mednarodnem festivalu Sladka Istra tudi letos predstavljali način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov v sodobnejših in kreativnejših različicah. Tuš bo tam na poseben način razvajal svoje kupce in obiskovalcem postregel s pristnimi slovenskimi sladicami, pripravljenimi iz lokalnih sestavin.

V Tušu so udeležencem prireditve med drugim pripravili tudi slovensko kulinarično specialiteto Slovensko gibanico in potico v keramični potičnici, pripravljeno tradicionalno na sodoben način.

V okviru izdelkov Slovenske dobrote bodo na sejmu ponudili še Slovenske štruklje, najbolj inovativno slovensko živilo v trisu: štruklji iz tatarske ajde, skutini in orehovi. Na samem dogodku pa bodo v živo pripravljali koruzni šmorn z Goričkim desertom in meto.

Tuševa stojnica se bo šibila pod težo še drugih Slovenskih dobrot, ki so sicer na voljo v vseh Tuš supermarketih po Sloveniji. To so mednarodno nagrajeni sokovi družine Jabolčnik domačije Grčin iz Polzele, Slovenska čokolada s slovenskimi plodovi čokoladnice Rustika, slovenska keramika iz Keramike Liboje in edinstvena prva brezglutenska linija mlevskih izdelkov Mlinarstva Rangus iz Šentjerneja na Dolenjskem.

Ponujali bodo tudi slaščice, ki so nastale v Tuševi slaščičarski delavnici slaščičarne De la Crème, in sicer mignone, mini kremice, domač sadni namaz, kremo jagodni poljub, domače piškote in ‘push up cake’.

Najmlajši bodo lahko ustvarjali v otroški delavnici z animatorkami njihovega otroškega kotička Oslarija Planeta Tuš Koper. V Tušu so podprli tudi dobrodelno stojnico organizatorja, ki bo v zameno za sladice zbrano vrednost podaril v dobrodelne namene društvu Sožitje obalnih občin.

Poleg tega se Tuš na prireditvi pridružuje še akciji Eno jabolko na dan, ki jo spodbuja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, saj s tem želi povečati potrošnjo lokalnih jabolk in ozaveščati potrošnike o ponudbi in prednostih uživanja jabolk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več