Tuševa priložnost za inovativne – na policah izdelki slovenskega inovativnega kmeta Matica Vizjaka

  • 3

Slovenski trgovec Tuš je na svoje police uvrstil domače izdelke slovenskega inovativnega kmeta leta, Matica Vizjaka. Na družinski kmetiji Vizjakovih v Šmarju pri Jelšah nastajajo mnogi domači izdelki, izmed njih pa so Tuševim kupcem od zdaj na voljo kremni medi, omake Chilli Frik in vino Chilli. Tuš ima sicer v svoji ponudbi že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla.

V Tušu so se že pred leti zavezali strategiji podpore slovenskim proizvajalcem, ki s svojimi izdelki dajejo identiteto našim krajem. Tako je na njihovih policah danes že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla, med njimi so tudi mnogi, ki jih dobavitelji pridelujejo v neposredni okolici Tuševih trgovin. Takšni so tudi izdelki Kmetije Vizjak, saj je v njihovi neposredni bližini ena od Tuševih franšiznih prodajaln. »Našim kupcem smo ta teden prvič ponudili njihov kremni med različnih okusov, omake Chilli Frik iz domačih čilijev in inovativni izdelek vino Chilli, kjer je polsladkemu belemu in sladkemu roseju dodana rahla pikantna nota,« pojasnjujejo v Tušu. Prav s tem vinom je mladi inovativni kmet leta 2017 Matic Vizjak nedavno navdušil washingtonsko smetano.

Novost v ponudbi hipermarketov je dokaz, da se v Tušu kot slovenskem trgovcu s posebno odgovornostjo do slovenske hrane posvečajo oblikovanju ponudbe. Že nekaj let dajejo poseben poudarek ponudbi slovenske hrane, svežega mesa, lokalnega sadja in zelenjave, tudi nepravilnih oblik, ki jih kupci poznajo pod imenom Naravno drugačni. »Vedno smo ponosni, ko v naših trgovinah dobijo priložnost mladi, inovativni slovenski pridelovalci ali proizvajalci hrane, ki navdušujejo s svojo ponudbo in izvirnostjo. Takšen potencial smo prepoznali v izdelkih Matica Vizjaka in želimo si, da bodo njihovo kakovost in domačnost spoznali tudi naši kupci,« še poudarjajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več