Tuševa priložnost za inovativne – na policah izdelki slovenskega inovativnega kmeta Matica Vizjaka

  • 3

Slovenski trgovec Tuš je na svoje police uvrstil domače izdelke slovenskega inovativnega kmeta leta, Matica Vizjaka. Na družinski kmetiji Vizjakovih v Šmarju pri Jelšah nastajajo mnogi domači izdelki, izmed njih pa so Tuševim kupcem od zdaj na voljo kremni medi, omake Chilli Frik in vino Chilli. Tuš ima sicer v svoji ponudbi že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla.

V Tušu so se že pred leti zavezali strategiji podpore slovenskim proizvajalcem, ki s svojimi izdelki dajejo identiteto našim krajem. Tako je na njihovih policah danes že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla, med njimi so tudi mnogi, ki jih dobavitelji pridelujejo v neposredni okolici Tuševih trgovin. Takšni so tudi izdelki Kmetije Vizjak, saj je v njihovi neposredni bližini ena od Tuševih franšiznih prodajaln. »Našim kupcem smo ta teden prvič ponudili njihov kremni med različnih okusov, omake Chilli Frik iz domačih čilijev in inovativni izdelek vino Chilli, kjer je polsladkemu belemu in sladkemu roseju dodana rahla pikantna nota,« pojasnjujejo v Tušu. Prav s tem vinom je mladi inovativni kmet leta 2017 Matic Vizjak nedavno navdušil washingtonsko smetano.

Novost v ponudbi hipermarketov je dokaz, da se v Tušu kot slovenskem trgovcu s posebno odgovornostjo do slovenske hrane posvečajo oblikovanju ponudbe. Že nekaj let dajejo poseben poudarek ponudbi slovenske hrane, svežega mesa, lokalnega sadja in zelenjave, tudi nepravilnih oblik, ki jih kupci poznajo pod imenom Naravno drugačni. »Vedno smo ponosni, ko v naših trgovinah dobijo priložnost mladi, inovativni slovenski pridelovalci ali proizvajalci hrane, ki navdušujejo s svojo ponudbo in izvirnostjo. Takšen potencial smo prepoznali v izdelkih Matica Vizjaka in želimo si, da bodo njihovo kakovost in domačnost spoznali tudi naši kupci,« še poudarjajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.