Tuševa priložnost za inovativne – na policah izdelki slovenskega inovativnega kmeta Matica Vizjaka

  • 3

Slovenski trgovec Tuš je na svoje police uvrstil domače izdelke slovenskega inovativnega kmeta leta, Matica Vizjaka. Na družinski kmetiji Vizjakovih v Šmarju pri Jelšah nastajajo mnogi domači izdelki, izmed njih pa so Tuševim kupcem od zdaj na voljo kremni medi, omake Chilli Frik in vino Chilli. Tuš ima sicer v svoji ponudbi že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla.

V Tušu so se že pred leti zavezali strategiji podpore slovenskim proizvajalcem, ki s svojimi izdelki dajejo identiteto našim krajem. Tako je na njihovih policah danes že več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla, med njimi so tudi mnogi, ki jih dobavitelji pridelujejo v neposredni okolici Tuševih trgovin. Takšni so tudi izdelki Kmetije Vizjak, saj je v njihovi neposredni bližini ena od Tuševih franšiznih prodajaln. »Našim kupcem smo ta teden prvič ponudili njihov kremni med različnih okusov, omake Chilli Frik iz domačih čilijev in inovativni izdelek vino Chilli, kjer je polsladkemu belemu in sladkemu roseju dodana rahla pikantna nota,« pojasnjujejo v Tušu. Prav s tem vinom je mladi inovativni kmet leta 2017 Matic Vizjak nedavno navdušil washingtonsko smetano.

Novost v ponudbi hipermarketov je dokaz, da se v Tušu kot slovenskem trgovcu s posebno odgovornostjo do slovenske hrane posvečajo oblikovanju ponudbe. Že nekaj let dajejo poseben poudarek ponudbi slovenske hrane, svežega mesa, lokalnega sadja in zelenjave, tudi nepravilnih oblik, ki jih kupci poznajo pod imenom Naravno drugačni. »Vedno smo ponosni, ko v naših trgovinah dobijo priložnost mladi, inovativni slovenski pridelovalci ali proizvajalci hrane, ki navdušujejo s svojo ponudbo in izvirnostjo. Takšen potencial smo prepoznali v izdelkih Matica Vizjaka in želimo si, da bodo njihovo kakovost in domačnost spoznali tudi naši kupci,« še poudarjajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več