Tuševa otroška šola prostega časa – izobraževalne, športne in kreativne dejavnosti za otroke

Zavod za aktivno preživljanje prostega časa bo, s pomočjo generalnega sponzorja, naše družbe Engrotuš, svoj program obšolskih dejavnosti letos ponudil tudi osnovnošolcem v Novem mestu.

Zavod za aktivno preživljanje prostega časa bo, s pomočjo generalnega sponzorja, naše družbe Engrotuš, svoj program obšolskih dejavnosti letos ponudil tudi osnovnošolcem v Novem mestu. Prostočasne dejavnosti s področja športa, kreativnosti, računalništva ter učenja tujih jezikov bodo lahko tako obiskovali otroci na sedmih osnovnih šolah v Celju, desetih v Mariboru in dveh v Novem mestu.

Osnovnošolci lahko v okviru Tuševe otroške šole obiskujejo tečaje tujih jezikov – angleščino in nemščino, različne športne aktivnosti – judo, konjeništvo, učenje plavanja, gimnastiko in vadbo na trampolinu, tečaje računalništva in likovne delavnice.

Dejavnosti Tuševe šole prostega časa so navadno organizirane dvakrat tedensko po eno uro takoj po zaključku pouka na matičnih osnovnih šolah otrok. V kolikor dejavnosti ni mogoče izpeljati na matični šoli, na Zavodu za aktivno preživljanje prostega časa za otroke uredijo tudi organiziran prevoz.

Naša družba podpira Tuševo šolo prostega časa že vse od njene ustanovitve leta 1999. Za subvencioniranje šolnin, ki bodo v primerjavi s cenami podobnih tečajev na tržišču nižje tudi do 50 odstotkov, smo v Tušu letos namenili kar 10,5 mio tolarjev. S tem želimo otrokom približati kakovostne prostočasne aktivnosti, s katerimi si bodo pridobili nova znanja, gojili svoje lastne interese ter preko športnega udejstvovanja razvijali svoje fizične sposobnosti.

Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, je na novinarski konferenci povedal: ˝S prostočasnimi dejavnostmi lahko otroci dopolnjujejo znanja, ki jih dobijo v šoli, razvijajo svoja lastna zanimanja ter izgrajujejo svojo samozavest in se z uspehi na izbranem področju potrjujejo, kar jim vsekakor koristi pri njihovem nadaljnjem razvoju. S podporo temu projektu smo tako želeli kakovostne obšolske aktivnosti omogočiti čim večjemu številu otrok, ki si jih morda brez naše pomoči ne bi mogli privoščiti.˝

V šolskem letu 2005/06 bodo programi potekali v Celju na I., II. in IV. osnovni šoli ter osnovni šoli Frana Kranjca, Frana Roša, Hudinja in Lava. V Mariboru se bodo otroci Tuševe šole prostega časa lahko udeležili na osnovnih šolah Ludvika Pliberška, Slave Klavore, Bojana Ilicha, Toneta Čufarja, Borisa Kidriča, Draga Kobala, Rozmana-Staneta, Franceta Prešerna, Tabor II in Prežihovega Voranca, v Novem mestu pa na osnovnih šolah Center in Grm.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.