Tuševa kuharska zvezda 2011 – prvo predtekmovanje že 13. januarja v Celju

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo 13. januarja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, začelo drugo leto projekta Tuševa kuharska zvezda. V projektu, s katerim želijo v Tušu skupaj s partnerji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja, bodo letos sodelovali dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Radencev, Radovljice, Izole, Zagorja in Šempetra pri Gorici.

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo 13. januarja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, začelo drugo leto projekta Tuševa kuharska zvezda. V projektu, s katerim želijo v Tušu skupaj s partnerji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja, bodo letos sodelovali dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Radencev, Radovljice, Izole, Zagorja in Šempetra pri Gorici.

Projekt je namenjen učencem srednjih šol za gostinstvo in turizem, za katere v Tušu pripravljajo razburljivo kuharsko tekmovanje. Prvo predtekmovanje, na katerem se bo pomerilo 18 mladih kuharjev, po dva iz vsake šole, bo v Celju, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem potekalo že v četrtek, 13. januarja s pričetkom ob 10. uri. Sredi februarja, bo sledilo drugo predtekmovanje na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica, marca pa še zadnje, tretje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. Najboljših in najinovativnejših šest tekmovalcev se bo tudi letos v pripravi jedi po naročilu pomerilo za naslov Tuševa kuharska zvezda 2011. Novost finalnega dela letošnjega tekmovanje pa je, da se bosta najboljša dva finalista pomerila še drugič in sicer v pripravi restavracijske sladice, seštevek točk pa bo določil zmagovalca.

Lanskoletni zmagovalec Marko Magajne, si je naziv Tuševa kuharska zvezda lani prikuhal kot dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Poleg dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Ljubljane, Celja, Novega mesta, Radovljice, Radencev in Izole, ki so v projektu sodelovale že lansko leto, bodo možnost postati najbolj obetaven mladi kuhar letos dobili še dijaki iz Maribora, Zagorja in Šempetra pri Gorici. Šestim srednjim šolam, ki so v projektu sodelovale lani, so se namreč zaradi odlične organizacije in široke odmevnosti projekta, pridružile še tri nove.

Idejni vodja, glavni sponzor in organizator projekta je podjetje Tuš, ideja pa se je porodila v njihovi dejavnosti Cash&Carry. ˝V Tušu se tako pri naši dejavnosti kot tudi preko naših poslovnih partnerjev, gostincev, srečujemo z naraščajočo težavo pri zaposlovanju kakovostnega gostinskega kadra, predvsem odličnih kuharjev. V našem podjetju smo zato zasnovali projekt, ki dviguje ugled kuharskega poklica in spodbuja mlade pri odločitvi zanj,˝ odločitev za organizacijo tekmovanja mladih kuharjev
srednješolcev pojasnjuje Leonida Pevec, vodja projekta Tuševa kuharska zvezda 2011.

S projektom želijo v Tušu spoznati in širši javnosti predstaviti mlade, perspektivne in inovativne kuharje, dvigniti ugled poklica in ga predstaviti generacijam, ki se za svojo karierno pot šele odločajo. Na tekmovanja so zato vabljeni tudi učenci zaključnih razredov osnovnih šol, ki bodo kot gledalci tekmovanj spoznavali čare in razburljivost tega poklica. Na srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje so osnovnošolcem pripravili tudi različne delavnice s katerimi bodo na šoli prikazali obšolske dejavnosti, ki jih izvajajo za svoje dijake.

Kot strokovni partner so projekt podprli v Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije, člani društva pa bodo ob tem tudi člani strokovne komisije tekmovanja. Medijski pokrovitelj dogodka je revija Pet zvezdic, projekt pa so podprli tudi Tuševi poslovni partnerji: Mlinotest, Linteum, Rauch, Kotanyi, Henkel, Podravka, Tovarna olja Gea, Opoj sokovi, Ljubljanske mlekarne in KZ Krško.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo vas o odpoklicu izdelka: LAN NATURA 150 g, EAN: 3859891427673, uporabno najmanj do: 16.11.2024, lot: 228 zaradi presežene vrednosti cianovodikove kisline. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in vrnili vam bomo kupnino. Vaš Tuš  

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več