Tuševa kuharska zvezda 2011 – prvo predtekmovanje že 13. januarja v Celju

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo 13. januarja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, začelo drugo leto projekta Tuševa kuharska zvezda. V projektu, s katerim želijo v Tušu skupaj s partnerji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja, bodo letos sodelovali dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Radencev, Radovljice, Izole, Zagorja in Šempetra pri Gorici.

S tekmovanjem najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev se bo 13. januarja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, začelo drugo leto projekta Tuševa kuharska zvezda. V projektu, s katerim želijo v Tušu skupaj s partnerji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja, bodo letos sodelovali dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Radencev, Radovljice, Izole, Zagorja in Šempetra pri Gorici.

Projekt je namenjen učencem srednjih šol za gostinstvo in turizem, za katere v Tušu pripravljajo razburljivo kuharsko tekmovanje. Prvo predtekmovanje, na katerem se bo pomerilo 18 mladih kuharjev, po dva iz vsake šole, bo v Celju, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem potekalo že v četrtek, 13. januarja s pričetkom ob 10. uri. Sredi februarja, bo sledilo drugo predtekmovanje na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica, marca pa še zadnje, tretje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. Najboljših in najinovativnejših šest tekmovalcev se bo tudi letos v pripravi jedi po naročilu pomerilo za naslov Tuševa kuharska zvezda 2011. Novost finalnega dela letošnjega tekmovanje pa je, da se bosta najboljša dva finalista pomerila še drugič in sicer v pripravi restavracijske sladice, seštevek točk pa bo določil zmagovalca.

Lanskoletni zmagovalec Marko Magajne, si je naziv Tuševa kuharska zvezda lani prikuhal kot dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Poleg dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Ljubljane, Celja, Novega mesta, Radovljice, Radencev in Izole, ki so v projektu sodelovale že lansko leto, bodo možnost postati najbolj obetaven mladi kuhar letos dobili še dijaki iz Maribora, Zagorja in Šempetra pri Gorici. Šestim srednjim šolam, ki so v projektu sodelovale lani, so se namreč zaradi odlične organizacije in široke odmevnosti projekta, pridružile še tri nove.

Idejni vodja, glavni sponzor in organizator projekta je podjetje Tuš, ideja pa se je porodila v njihovi dejavnosti Cash&Carry. ˝V Tušu se tako pri naši dejavnosti kot tudi preko naših poslovnih partnerjev, gostincev, srečujemo z naraščajočo težavo pri zaposlovanju kakovostnega gostinskega kadra, predvsem odličnih kuharjev. V našem podjetju smo zato zasnovali projekt, ki dviguje ugled kuharskega poklica in spodbuja mlade pri odločitvi zanj,˝ odločitev za organizacijo tekmovanja mladih kuharjev
srednješolcev pojasnjuje Leonida Pevec, vodja projekta Tuševa kuharska zvezda 2011.

S projektom želijo v Tušu spoznati in širši javnosti predstaviti mlade, perspektivne in inovativne kuharje, dvigniti ugled poklica in ga predstaviti generacijam, ki se za svojo karierno pot šele odločajo. Na tekmovanja so zato vabljeni tudi učenci zaključnih razredov osnovnih šol, ki bodo kot gledalci tekmovanj spoznavali čare in razburljivost tega poklica. Na srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje so osnovnošolcem pripravili tudi različne delavnice s katerimi bodo na šoli prikazali obšolske dejavnosti, ki jih izvajajo za svoje dijake.

Kot strokovni partner so projekt podprli v Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije, člani društva pa bodo ob tem tudi člani strokovne komisije tekmovanja. Medijski pokrovitelj dogodka je revija Pet zvezdic, projekt pa so podprli tudi Tuševi poslovni partnerji: Mlinotest, Linteum, Rauch, Kotanyi, Henkel, Podravka, Tovarna olja Gea, Opoj sokovi, Ljubljanske mlekarne in KZ Krško.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.