Tuševa kuharska zvezda 2011 Magdalena Pec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor

Po velikem kulinaričnem boju pred obiskovalci Planeta Tuš Celja ima Slovenija od danes novo Tuševo kuharsko zvezdo. Magdalena Pec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor je sotekmovalce premagala v pripravi glavne jedi – goveji medaljoni s špinačno omako, maslenimi krompirjevimi cekini z zelišči in sortirano zelenjavo – in sladice – limetino-skutina postrjenka z jagodnim cullyem in mariniranimi malinami. Drugo mesto pa je osvojil Matic Bergant iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana. Drugo leto projekta Tuševa kuharska zvezda, ki izpostavlja premalo cenjen, a izjemno kreativen in perspektiven poklic kuharja, so v Tušu zastavili skupaj s partnerji in ga izpeljali skozi predtekmovanja z dijaki devetih srednjih šol za gostinstvo in turizem iz vse Slovenije.

Šest najboljših slovenskih mladih kuharjev srednješolcev – Simona Maček iz Radovljice, Tomaž Privošnik iz Celja, Matic Bergant iz Ljubljane, Nejc Roter iz Zagorja, Magdalena Pec iz Maribora in Mojmir Šiftar iz Ljubljane – se je danes med 10. in 13. uro v živo pred obiskovalci Planeta Tuš Celje pomerilo v pripravi glavne jedi s prilogo za dve osebi in finalista še v kreiranju sladice. Vsi tekmovalci so prejeli enake sestavine, iz katerih so na podlagi svoje kreativnosti, znanja in inovativnosti pripravili za oči in občutljive brbončice izjemno vabljive kuharske mojstrovine. Predsednik strokovne komisije in predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije Tomaž Vozelj je s svojo ekipo pozorno spremljal in nadzoroval potek tekmovanja: ˝V letošnjem letu so dijaki pokazali bistveno več znanja in sposobnosti kot lani, kar se je videlo tako na krožnikih kot pri izvedbi, pa ne samo v današnjem finalu, ampak tudi v predfinalnih izborih.˝

Strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Vozlja je največ točk v skupnem seštevku prisodila Magdaleni Pec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ki si je prvo mesto priborila s pripravo govejih medaljonov s špinačno omako, maslenimi krompirjevimi cekini z zelišči in sortirano zelenjavo in sladice – limetino-skutine postrjenke z jagodnim cullyem in mariniranimi malinami. Drugo mesto je osvojil Matic Bergant iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je pripravil pečeno svinjino z gobovo omako, kuskusom z vrtnicami in sortirano zelenjavo ter za sladico ameriške palačinke z malinovim nadevom, karamel-limetino omako in jagodo. Vsi finalisti so poleg posebnih nagrad prejeli še nagrado Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije – povabilo k udeležbi na predtekmovanju za svetovno prvenstvo mladih kuharjev do 23 let, ki bo med 19. in 22. januarjem 2012 potekalo v Ljubljani. Takrat bo vseh 6 finalistov dobilo izjemno priložnost za sodelovanje na tem mednarodnem tekmovanju – kot pomočniki – asistenti.

Projekt Tuševa kuharska zvezda so se v Tušu sicer odločili pripraviti že drugo leto zapored, saj želijo skupaj s partnerji in sponzorji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja. »S projektom želimo še naprej dvigovati ugled kuharskega poklica in spodbujati mlade k odločitvi zanj. Na trgu dela je namreč izrazito pomanjkanje kakovostnega gostinskega kadra in predvsem odličnih kuharjev, ki postajajo izjemno iskani,« pojasnjuje vodja projekta Leonida Pevec iz Tuša.

V projektu so letos sodelovali dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Celja, Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Radencev, Radovljice, Izole, Zagorja in Šempetra pri Gorici. Glavni organizator projekta je Tuš Cash&Carry, kot strokovni partner pa so projekt podprli v Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Medijski pokrovitelj dogodka je revija Pet zvezdic, projekt pa so podprli še Tuševi poslovni partnerji: Mlinotest, Linteum, Rauch, Kotanyi, Henkel, Podravka, Tovarna olja Gea, Opoj sokovi, Ljubljanske mlekarne in Kmetijska zadruga Krško.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.