Tuševa kuharska zvezda 2011 – finalno tekmovanje v Celju 16. aprila

Zaradi odličnega odziva stroke, srednjih šol in javnosti v Tušu letos nadaljujejo s projektom Tuševa kuharska zvezda. V projektu so na predtekmovanjih sodelovali dijaki devetih srednjih šol za gostinstvo in turizem iz vse Slovenije. V soboto, 16. aprila, pa se bo v avli Planeta Tuš Celje odvilo še finalno tekmovanje. Na njem se bodo znova pomerili dijaki, ki so zasedli prva in druga mesta na predtekmovanjih ter se potegovali za naziv Tuševa kuharska zvezda.

Šest najboljših mladih kuharjev srednješolcev, ki so se s pripravo inovativnih in okusnih jedi izkazali na predtekmovanjih, se bo v soboto, 16. aprila, v avli Planeta Tuš Celje pomerilo na finalnem tekmovanju Tuševe kuharske zvezde. Šest finalistov, Simona Maček, Tomaž Privošnik, Matic Bergant, Nejc Roter, Magdalena Pec in Mojmir Šiftar, bo v živo prikazalo svojo kreativnost, znanje in ambicioznost. Da bi osvojili naziv Tuševa kuharska zvezda, bodo tekmovali v pripravi glavne jedi s prilogo za dve osebi in sladice, pri tem pa bodo razdeljeni v dve skupini, znotraj katerih bodo imeli na voljo enake, vnaprej pripravljene sestavine. Za nalogo bodo imeli 60 minut časa, poleg priprave in serviranja jedi pa bodo morali v tem času tudi napisati recepturo ter pripraviti in pospraviti delovni prostor. Ves proces bodo lahko spremljali tudi obiskovalci Planeta Tuš Celje, tekmovanje pa se bo začelo ob 10. uri.

Šest finalistov je izbrala strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, na predtekmovanjih, ki so potekala v Celju, Radovljici in Ljubljani, udeležili pa so se jih mladi kuharji iz srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Ljubljane, Celja, Novega mesta, Radovljice, Radencev, Izole, Maribora, Zagorja in Šempetra pri Gorici. Projekt Tuševa kuharska zvezda so se v Tušu odločili pripraviti že drugo leto zapored, saj želijo skupaj s partnerji in sponzorji spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja. Ob tem pa mlade, nadarjene in kreativne kuharje predstaviti širši javnosti ter bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke. Tekmovalci se ne potegujejo le za naziv Tuševe kuharske zvezde, temveč na njih čakajo tudi privlačne in praktične nagrade, katerih namen je dopolnjevanje njihovega znanja in razvoj karierne poti. Vsi finalisti bodo prejeli tudi povabilo na mednarodno tekmovanje do 23 let Hans Bueshkens Junior Challenge.