Tuševa ekipa zasedla prvo mesto

V Murski Soboti se je odvijalo sedaj že tradicionalno, državno prvenstvo v kuhanju prekmurskega bograča.

V Murski Soboti se je v soboto, 31. maja 2003, odvijalo sedaj že tradicionalno, državno prvenstvo v kuhanju prekmurskega bograča. Na tokratni »bogračijadi« je sodelovalo kar 43 tekmovalnih ekip. Prvo mesto je po ocenah strokovne komisije, ki jo je vodil priznani kuharski mojster Slavko Adamlje, zasedla Tuševa ekipa.

Tekmovanje v pripravi te znamenite prekmurske jedi so v Murski Soboti organizirali že sedmo leto zapored. Celodnevno prireditev so popestrile številne skupine in posamezniki z bogatim kulturno – zabavnim programom. Svoje kuharske spretnosti so v tekmovalnem delu predstavljali tako amaterski kuharji kot kuharji profesionalci.

Strokovna komisija je ocenjevala pripravo bograča po več kriterijih: pripravi in vzdrževanju kurišča, kuharskih spretnostih, čistoči in redu na delovnem mestu, organizaciji in poteku dela, usklajenosti s predloženo recepturo ter izgledu, vonju in okusu jedi. Kuharske ekipe so imele za pripravo bograča na voljo 2 uri in 30 minut. Prvo mesto sta zasedla Gregor Krašek in Dušan Voga, oba zaposlena v Restavraciji Planeta TUŠ v Celju. S starostjo 22 let sta bila tudi najmlajša tekmovalca bogračijade.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si
www.trgovinetus.com

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.