Tuševa ekipa kuharjev je podrla rekord v kuhanju več kot 400 l bograča v enem kotličku

Danes so v Celju, Mariboru in Novem mestu prišli na račun vsi ljubitelji bograča, saj so v Tušu postavili najnovejši slovenski rekord v kuhanju te odlične jedi na žlico.

Danes so v Celju, Mariboru in Novem mestu prišli na račun vsi ljubitelji bograča, saj so v Tušu postavili najnovejši slovenski rekord v kuhanju te odlične jedi na žlico. Na pokušini se je zbralo skupno skoraj 5000 obiskovalcev, večkrat nagrajeni Tuševi kuharji pa so jim brezplačno postregli s kar 1260 litri bograča. To je tudi največja količina, ki jo je naenkrat skuhala posamezna ekipa kuharjev.

Šest kuharjev je okusno jed pripravljalo skoraj pet ur, zanjo pa so porabili več kot tono sestavin. Recepta kuharski mojstri niso skrivali. Osnova so seveda bile tri vrste mesa, govedina, svinjina in divjačina, v skupni teži kar 350 kilogramov. Porabili so tudi 250 kg čebule in prav toliko krompirja, 160 kg paradižnika in 160 kg sveže paprike, 20 kg jurčkov, 3 l pekočih feferonov, 2 kg popra ter mnogo drugih začimb.

S pripravami so pričeli že v zgodnjih dopoldanskih urah, jed pa je pred Planeti Tuš zadišala okoli 15. ure, ko so jo tudi postregli zbrani množici. Na vsaki lokaciji so kuharji podrli slovenski rekord v kuhanju več kot 400l bograča v enem kotličku. Pripravljenih 1260 litrov danes že tradicionalne slovenske jedi na žlico, ki ima svoje korenine v Prekmurju in je bila prvotno jed madžarskih pastirjev, je zadostovalo za vse obiskovalce prireditve. Slavni Tušev bograč, ki je na različnih kulinaričnih tekmovanjih požel že vrsto nagrad, pa je na lastnih brbončicah preizkusilo skoraj 5000 ljudi.

In kakšna je bila njihova ocena? Tone iz Maribora nam je zaupal: »Že večkrat sem slišal o osvojenih nagradah Tuševih kuharjev za bograč, vendar sem ga šele danes prvič sam preizkusil. Priznati moram, da je res vreden svoje slave!« Bograč je očitno res bil odličen, saj ga je zmanjkalo v slabih dveh urah. Obiskovalci so bili nad podiranjem vseslovenskega kulinaričnega rekorda navdušeni in marsikdo je bil mnenja, da takšnih dogodkov ni nikoli preveč.

Poleg okusne hrane pa je vse zbrane presenetil še pester zabavni program s številnimi nagradami in presenečenji. Za dobro vzdušje so v Celju poskrbeli Veseli svatje in Novi spomini, Mariborčanke in Mariborčani so se zabavali skupaj z Veselimi Štajerkami in Zlatimi muzikanti, v Novem mestu pa so si obiskovalci obrusili pete ob glasbenih zvokih Navihank in harmonikarja Roberta Goličnika. Prav posebno presenečenje pa je pričakalo še vse obiskovalce v Mariboru in Novem mestu. Ker je v teh dneh Planet Tuš Maribor dopolnil svoj drugi, Planet Tuš Novo mesto pa že svoj peti rojstni dan, so zbrano množico postregli še s slastno torto velikanko.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.