Tuševa bistra kotička tudi za knjižnici v Logatcu in Kočevju

30 milijonov tolarjev za boljši dostop do znanja, interneta in zabaveNaš humanitarni projekt z navdušenjem pozdravlja tudi ministrica za kulturo, Andreja Rihter

Pri Tušu smo pričeli z drugim krogom posodabljanja slovenskih knjižnic v okviru projekta »Tušev bistri kotiček«. V začetku tega meseca bomo obdarili pet novih otroških knjižničnih enot. Za ta dolgoročni projekt, katerega je z navdušenjem pozdravila tudi ministrica za kulturo, Andreja Rihter, smo letos namenili iz Tuševega dobrodelnega sklada kar 30 milijonov tolarjev. Z omenjenimi sredstvi bomo posodobili petnajst izbranih knjižnic, ki pomoč najbolj potrebujejo. Po dva računalniško opremljena delovna kotička sta tokrat prejela otroška oddelka Knjižnice Logatec in Knjižnice Kočevje. Prijetno urejen delovni prostor otrokom omogoča uporabo računalnika, tiskanje, fotokopiranje, skeniranje dokumentov ter dostop do interneta. Donacijo je predstavnikom obeh knjižnic simbolično predala Tanja Tuš, direktorica marketinga Tuš.

Za projekt smo iz Ministrstva za kulturo prejeli tudi zahvalno pismo, v katerem je ministrica Andreja Rihter projekt »Tušev bistri kotiček« pozdravila ter pripisala: »Vaša odločitev računalniškega opremljanja knjižnic kaže visoko organizacijsko kulturo vašega podjetja in predvsem vodstva, ki v tovrstnih vlaganjih vidi smoter in cilj.«

V tokratnem sklopu donacij bodo ob knjižnicah, ki sta prejeli donacijo danes, obdarovane še Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Kotlje ter dve enoti Mariborske knjižnice in sicer Pionirska knjižnica Nova vas ter Knjižnica Pobrežje.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER